Men åh! Mysig drömliknande pop som påminner lite om Owl City i både produktion och sång. Det fångade ju mitt intresse omedelbart. Bakom låten hittar vi Georg Paul som här debuterar som Heart Reserve med singeln Please stay.

Följ på Apple Music

Ljudlandskapet bygger på mjuka och atmosfäriska synthar som tillsammans med sången skapar en härlig melodi och just den där drömliknande känslan. Mitt i prick för min del.

Om singeln berättar artisten:

”Jag skrev Please stay efter att jag upplevt Puccinis magnifika opera Tosca och drabbades av dens storslagna kärleksdesperationen.

I vår tid är det viktigt att man ska vara stark, självständig och oberoende av andra. Men att våga visa sig liten, sårbar och till och med beroende av någon annan, den man älskar, är ännu viktigare. Det budskapet känns speciellt för mig.”

Jag ville veta lite mer om Heart Reserve och musiken, så här kan du läsa en intervju med George Paul som berättar ingående om det hela.

Om du skulle beskriva Heart Reserve för någon som aldrig hört dig, vad hade du sagt då? 

Ett popprojekt som vill ta de stora pretentiösa romantiska funderingarna om livet och kärleken på allvar. Men förpacka det i snygga raka poplåtar för topplistorna, dansgolven eller när man står och diskar med alldeles för hög volym i lurarna.

Hur landade du i den ljudbild du har idag? 

Jag har alltid varit svag för stora vackra ”mättande” ljudbilder där det händer mycket, som ändå känns ”mjuka” och långt borta. Favoritexempel är SlowdiveStar Roving, Hazel Englishs Slow Dancing och Richard Ashcrofts On a beach.

Pressbild

Heart Reserve är ett fint namn. Hur kom du på det? 

Jag hörde en podcast med kulturpersonligheten Erik Schüldt, där han och hans gäst skrattade åt att de inte får några spännande kulturuppdrag, att de är ”kulturreserven”. Då slog det mig att jag kan vara en ”hjärtereserv”, en artist som bidrar till kulturen med snygga poetiska låtar, även om inte så många kanske bryr sig. En reserv att ta till när alla riktiga artister tagit slut. Sen sa något också att heart reserve betyder typ utrymmet mellan din vilopuls och maxpuls eller nåt sånt. Det tycker jag också lät coolt.   

Nämn några artister som inspirerat dig genom åren och på vilket sätt. 

Kent. Känns som Heart Reserve är min en hyllning till dem, att likt dem försöka bidra med mer betraktande reflekterande texter tillsammans med musik som har nerv, vemod och attityd. Annars återkommer ofta till band som Yumi Zouma, The War on Drugs, Future Island… och sen gillar jag ju legender som Stevie Nicks, Bryan Ferry, Depeche och Frank Sinatra.

Vad gör du vid sidan av musiken? 

Jobb och kids, vänner och familj. Får jag en stund över graviterar jag till böckerna i vår bokhylla. Slutar ofta med att jag läser 2-3 sidor av något bra, sen måste jag ta en promenad eller göra nåt annat för att få fundera på det jag just läst. 

Vilka är dina tre senaste sökningar i din musiktjänst och varför sökte du på dem? 

Kite för att Dance Again är fantastisk, Lars Winnerbäck för jag hörde att Jocke Berg och Martin Sköld hade proddat hans nya, och Joseph Haydn av alla. Hörde i en podd att han tydligen spelade ihop med Mozart på skoj skull på privata fester, så då var jag tvungen att bekanta mig med honom lite. 

Du hittar inspiration till dina låtar från klassisk romantisk litteratur och poesi. Har du alltid varit intresserad och inspirerad av just klassisk litteratur och på vilket sätt inspirerar verken dig?

Senaste 10 åren har jag blivit mer och mer intresserad, och tagen, av sådan typ av litteratur. Det är så vackert, välskrivet och ger alltid något bra perspektiv på det här med att vara människa…  Tidigare fyllde musiken själv det behovet hos mig. Nu senast till exempel bläddrade jag lite i Drottning Kristinas Maximer och i Rainer Maria Rilkes Brev till en ung poet, en lördagförmiddag med en kopp kaffe… vackrare än så blir det inte. 

Just Please stay inspirerades av Tosca. Vad var det med den operan som triggade dig att skriva en låt? 

En stark berättelse, hjärta och smärta, liv och död, storslagen musik. Känns så härligt otidsenlig, gav mig tanken att skriva texten till Please stay, där man kapitulerar och vänder sig till någon man verkligen behöver, och säger det. En motvikt till dagens värld som oftast enbart värdesätter självständighet och att inte vara beroende av någon annan. 

Hur arbetade du fram arrangemanget i Please stay

Jag byggde hela låten och arret själv, spelade in allt, med sedan la fantastiska Sin lead sången. Hennes röst och nerv gör så mycket för låten. Tog faktiskt lite inspiration från en Jocke Berg-låt till trumbeatet i början. Tack och förlåt. :-) Sen tog min grymma co-producer Adam Renström över och höjde produktionen några snäpp minst sagt. Han är sjukt duktig. Sticket blev så sjukt snyggt till exempel… 

Vad kan vi förvänta oss av Heart Reserve länge fram? 

Nästa singel som kommer framåt årsskiftet är en mycket hårdare synth pop låt för dansgolven, med doft av Ladytron, Pet Shop Boys eller CHVRCHES typ… Versions heter den.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011