Gabriel Bendel kommer från Skåne där han bland annat studerat på Lunds universitet. Efter att ha kommit in på folkhögskolan RML i Stockholm tog han dock sitt pick och pack för att flytta till huvudstaden och följa sin musikerdröm.

Apple Music Svensk Pop

”När jag kom till Stockholm hade jag hade jag två förhoppningar: Ett, att få träffa likasinnade musiker som det sade ”klick” med. Och två, att dessa musiker skulle vilja spela min musik. Båda dessa förhoppningar uppfylldes och överträffades med råge.”

Under året har Gabriel släppt singlarna Don’t mind och Walls. Nu är det dags för artisten att släppa sin självbetitlade EP med allt som allt fem spår.
Här bjuder Gabriel och hans duktiga musiker oss på funkig och soulig pop som känns klippt och skuren för sångarens röst. Att det är tight och välgjort råder ingen tvekan om vilket du kommer upptäcka när du lyssnar på låtarna. Det är lite som att ha ett liveband hemma i vardagsrummet, och vem vill inte ha det liksom?

Musiken uppskattades även av Spotify-redaktionen som lade till avslutande låten Forget you på spellistan New Music Friday. Här får vi en upplyftande låt som Gabriel skrev när han insåg att spökena från hans tidigare förhållande inte längre tyngde honom. En upplyftande och härlig suck av lättnad för Gabriel, samt en skönt medryckande poplåt för oss lyssnare, som lär bli en lysande livelåt.

Så om du uppskattar välspelad soulpop och är nyfiken på ett nytt namn att hålla ögonen på, så ska du definitivt kolla in Gabriel Bendel och hans debut-EP här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.