Det drar ihop sig. Den 26:e Augusti släpper det svensk-danska indierockbandet Black Light White Light albumet The Admirer. Från det kan du här lyssna på titelspåret som släpptes på självaste Midsommarafton. Här bjuds vi på en låt som går från det avskalade till det storslagna. Allt insvept i stadiga trummor och dramatiskt pianospel. Det är tvära kast skulle man kunna säga. Medan låten i sig kretsar kring en poetisk text om att vara den symbolska frälsaren, och ett mänskligt stöd i en tillvaro av motgångar och utmaningar.

Favoriter Apple Music

Om låten berättar Martin Ejlertsen.

”Den här låten har i sin form och sättet den skapades på ett närmast antropologiskt utforskande förhållningssätt till stil och uttryck som på många sätt blivit synonymt med hela albumet.”

Bandet kunde inte få låten att fungera i sin ursprungliga form i studion, så det slutade med att de skar den helt i bitar och satte ihop den på ett nytt sätt.

”Det var en ganska svår, men blev en givande, process, när den lyckades. Det ger något nytt och överraskande på skivan. Och det är en stor del av att spela in musik för mig – att utmana ditt sätt att skapa och hitta nya tillvägagångssätt till uttryck och form. Den här låten fångar verkligen vad det här albumet handlar om – närvaro, existens och personligheter – i musiken såväl som i texten”.

Du hör resultatet här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.