Gee Dixon är tillbaka med tredje delen av sin triologi av EPs som sammantaget bildar ett helt album. Varje släpp presenterar ett kapitel av sounds och teman för artistens musikaliska resa och personlighet som i sin helhet representerar olika sidor av Gee.

Nordiska Favoriter

Varför titeln JUJU kanske ni undrar? Sångaren har hämtat inspiration ifrån västafrikansk vodoo-kultur litet sitt arv och ID bli en del av sin musik på samma sätt som hans personlighetsdrag. Texterna är ärliga, reflekterande och talar om att navigera genom livet. 

”Jag begraver min curse tillsammans med vodoo-dockan som följt med mig i snart tre år.”

Gee Dixon

Talar vi sound så önskar Gee skapa något unikt genom sitt musicerande. Med en egen spin på hip-hop genren vill han binda samman olika musikaliska influenser och håller lyssnaren konstant a jour med en dansant ljudmatta. 

”Hela soundet har vi jobbat fram genom att tänka utanför boxen. Inget av det vi har kokat upp låter, eller kan jämföras med det som skapas inhemskt idag. Vi har mer hållit oss till ett bredare europeiskt sound med lånade toner från Latinamerika/Afrika”

Gee Dixon

Fokusspåret heter Mandela och gästas av ingen mindre än Mapei. En låt som innan sin release hypats av P3 Din Gata. Sköna rytmer i baktakt blandas med snare och beats från klassisk hip-hop /R&B. Men vi hör även en hel del afrobeat och även dancehall. Extra glimrande är låten i sina refränger där Mapei lägger svävande och trollbindande sång som för tankarna till den dansglädje vi enbart finner i afrikansk musikkultur. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

KMR Studios
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.