Gee Dixon är tillbaka med tredje delen av sin triologi av EPs som sammantaget bildar ett helt album. Varje släpp presenterar ett kapitel av sounds och teman för artistens musikaliska resa och personlighet som i sin helhet representerar olika sidor av Gee.

DOLBY ATMOS

Varför titeln JUJU kanske ni undrar? Sångaren har hämtat inspiration ifrån västafrikansk vodoo-kultur litet sitt arv och ID bli en del av sin musik på samma sätt som hans personlighetsdrag. Texterna är ärliga, reflekterande och talar om att navigera genom livet. 

”Jag begraver min curse tillsammans med vodoo-dockan som följt med mig i snart tre år.”

Gee Dixon

Talar vi sound så önskar Gee skapa något unikt genom sitt musicerande. Med en egen spin på hip-hop genren vill han binda samman olika musikaliska influenser och håller lyssnaren konstant a jour med en dansant ljudmatta. 

”Hela soundet har vi jobbat fram genom att tänka utanför boxen. Inget av det vi har kokat upp låter, eller kan jämföras med det som skapas inhemskt idag. Vi har mer hållit oss till ett bredare europeiskt sound med lånade toner från Latinamerika/Afrika”

Gee Dixon

Fokusspåret heter Mandela och gästas av ingen mindre än Mapei. En låt som innan sin release hypats av P3 Din Gata. Sköna rytmer i baktakt blandas med snare och beats från klassisk hip-hop /R&B. Men vi hör även en hel del afrobeat och även dancehall. Extra glimrande är låten i sina refränger där Mapei lägger svävande och trollbindande sång som för tankarna till den dansglädje vi enbart finner i afrikansk musikkultur. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011