Sakta men säkert går vi mot semestertider. Tiden då inskicken till bloggen blir färre och vi ligger på stranden eller går på spelningar istället för att läser musikbloggar. Men än är vi inte där och här kommer 10 popfavoriter för er att lyssna på.

Nordiska Favoriter

Johans Popfavoriter

Rich Hennessy – Keep your love

Att slitas mellan sin kristna tro och sin sexualitet sjunger Rich Hennessy på den dansanta singeln Keep your love. Ett perfekt anthem för Pride-månaden där dans, tvivel och eufori får mixas på dansgolvet.

Huskes – Tänktochtänkt

Huskes ger oss en vemodig och dansant poplåt när hon sjunger om en relation som borde vara över, men som inte riktigt kan släppas. Med Tänktochtänkt återvänder artisten äntligen med nytt. Senast var ju 2018. Välkommen tillbaka.

Teeo – Dear darkness

Det tog några år, men börjar man tidigt har man ju ”hela livet på sig”. Så nu när Teeo äntligen återvänder med den explosiva singeln Dear darkness och banar vägen för sin kommande EP blir det en snygg mix på vemod, mörker och arenapop-refräng. Känns som Teeo kommer slå igenom både stort och brett med sitt nya material.

Eva No –  Love you so

Med elegant melodi, snygga harmonier och en riktigt stark refräng golvar Eva No mig med låten Love you so från EP:n Batteries. Bra pop för fans av bland annat Pet Shop Boys och Dare Summer som du definitivt kommer uppskatta.

Lucca Leeloo – Prosperous

Härlig synthpop bjuds vi på när den danske artisten Lucca Leeloo släpper singeln Prosperous. Det är likt en mix av BWO och Erasure skulle jag säga. Riktigt bra och med melodi och en refräng som verkligen lyfter detta till skyarna.

Sebastian Popfavoriter

Boy In Space – A**hole

Svag för pop med influenser av R&B och bedroom är Boy In Space en av mina absoluta favoritartister. Singeln A**hole är en fräck blandning av punk och pop som paketeras med en lysande top-line och sprallig energi. Helt klart en av veckans bästa släpp. 

Kim Cesarion – Bränner

Han lade soundtracket till min tonår och låten Undressed rullar fortfarande i mina lurar. Med en soul-stämma tillhörande en världsartist fortsätter Kim Cesarion imponera när han ger oss den andra singeln på svenska. Jag trodde inte det var möjligt, men här blir han stämma ännu mer ärlig och innerlig. 

Benjamin Ingrosso – Dancing on a sunny day

Finns det någon så lovande popstjärna som Benjamin Ingrosso på den svenska marknaden just nu? Jag tror inte det. Med en ny platta på ingång leverera artisten singel efter singel och det låter oförskämt bra. Musiken andas 60-tal och melodi språket är lekfullt med klockren hookar. Det här är helt klart ännu en hit för Benjamin Ingrosso.

HON – Håller ut

HON är tillbaka! Med ett vackert melodispråk och fantastisk text sitter jag som i trans och lyssnar på den hjärtskärande känsla som artisten levererar i nya singeln Håller ut. Bitvis paino drivet och bitvis storskaligt producerat går det inte att hålla tillbaka tårarna på denna lysande poplåt. 

LOVA – One too far

Svenska stjärnskottet LOVA är äntligen tillbaka för att återigen erövra tronen som den melankoliska popdrottningen. Liksom alltid levererar hon lysande vokaler och en inlevelse som får en att vilja lyssna noga på varenda stavelse. Produktionen är slimmad och snyggt paketerad med sylvass topline och omedelbar hook. Det ska bli spännande att höra vad sångerskan kokat ihop i studion.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011