Halmstad och Österlen möts när duon Nittiåtta ger oss andra singeln Saker med honom. Här möts ett bitterljuvt budskap av en positiv produktion och känsla. Trots att låten förmedlar en persons ångest och depression sprider den ljus över att allt negativt bär positiv frukt med sig. 

Popmuzik Lover

”För mig är det nästan overkligt att den här texten hamnade på det här beatet. När jag skrev grundidén var jag i en period omringad av negativa tankar och tänkte att texten skulle kunna hamna på ett ledsamt piano. När sedan grabbarna började freestyla texten på detta beatet så skapades det direkt en aura av ren glädje. Nu är det helt omöjligt att ens läsa texten utan ett leende, fastän innehållet skriker allt annat än glädje. Det spelar ingen roll om man är på roadtrip, på stranden eller i mataffären, utan det är högsta volym och sing-along som gäller.” 

Nittiåtta

Modern produktion möter klockren melodi vilket skapar en kraftfull lyssning. Personligen är jag rikligt svag för den här typen av svensk rap som platsar alldeles ypperligt på sommarens alla spellistor. 

Bakom Nittiåtta finner vi killarna Erik Jönne och Kevin Lundberg samt låtskrivaren Mattias Nieminen. Fortsätter de såhär bådar det riktigt gott för framtiden. Här är Saker med honom.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.