Bård Ericson har sedan han tog examen från Kungliga Musikhögskolan 2015 frilansat som basist hos Kungliga Operan, Radiosymfonikerna och Kungliga Filharmonikerna. Lägg sedan till att han även spelat kontrabas för bland andra Laleh, Veronica Maggio och First Aid Kit. Imponerande meritförteckning bara där. Men det finns en annan sida av Herr Ericson också. Den där han går under namnet Boerd och skapar stämningsfull elektro på Above & Beyonds label Anjunadeep.

Popmuzik Lover Patreon

Till hösten är Boerd aktuell med nytt album och inför det släpper han här singeln Stay som framförs av Stella Explorer, som han även samarbetade med på låten Before we drown from albumet Misplaced som kom 2019.
Låten inleds med ett behagligt gitarrkomp och fylls sedan på med ett skönt triphopbeat som sedan förstärks med vackra stråkar. Att mina tankar förs till Craig Armstrongs mer poppiga studioalbum är inte så knotigt kanske. Det gör lätt det för mig när det är snygg orkestrering till pop- och triphoparrangemang. En sjukt imponerande singel är det i alla fall. Du hör den här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011