Tandkrämskyssar är vad Daniella Binyamin sjunger om i sin melankoliska singel Toothpaste kisses. Här skildrar artisten en romantisk historia om efterdyningarna av ett breakup. Det starka temat kompletteras av organiskt piano, stråkar och orkestrala trummor. 

Favoriter Apple Music

”Efter ett breakup förra sommaren flyttade jag till min mammas lilla stuga utanför Degeberga, där mitt enda sällskap var mina demoner och ett gammalt piano. Jag spenderade mina dagar med att springa i skogen, plantera och påta i trädgården och lyssna på musik som jag lyssnade på i mina tidiga tonår, när jag började skriva. Jag hittade mina gamla skivor med Regina Spektor, Anna Ternheim, My Chemical Romance. Och någonstans mitt i allt detta, började låtarna till mitt kommande album ta form. Som en monolog med mig själv, för att processa vem jag varit och vem jag ville bli.“

Daniella Binyamin

Med styrka och integritet träffar Toothpaste Kisses rakt in i hjärtat. Daniellas röst guidar oss igenom det atmosfäriska landskapet och lämnar lyssnaren trollbunden. 

“Dagen då jag skrev Toothpaste kisses minns jag att jag kände allt och ingenting på samma gång. Efterdyningarna av ett break up, och berg-och-dalbanan av känslor som kommer med det, sköljde över mig. Jag pendlade fram och tillbaka mellan känslan av att vara fri och känslan av att ha förlorat allt.” 

Daniella Binyamin

Vem är Daniella Binyamin då? En singer/songwriter uppvuxen i två skilda världar. Att skriva låtar och historier har alltid varit sångarens sätt att försöka förstå sig själv och världen utanför. Hennes musik rymmer stora mått energi med tydliga historier. De senaste åren har Daniella nått framgångar som sångerska och låtskrivare till artister som Lukas Graham, Zara Larsson och Robin Schulz.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011