Men en knivskarp produktion influerad av R&B breder Rasmus Dall ut sitt projekt Kroall för oss alla att avnjuta. Artistens önskan är att skapa en unik och uppskruvad version av den kommersiella popen. Detta görs genom att blanda hyperpop och modern samtida pop. Singeln New Skin är enligt sångaren själv väldigt representativ för den ljudbild denne vill förmedla då låten blandar förvrängda autotunade röster, stor produktion och extrema ljudval. Känsloregistret som Rasmus önskar beröra är melankoli, eskapism och vemod. Något som relateras till Rasmus uppväxt i storstaden Stockholm. 

Favoriter Apple Music

”Åren mellan att vara tonåring och bli vuxen har varit den svåraste tiden för mig. Att hitta sin plats i världen samtidigt som man känner sig lost i sig själv. Man växer och utvecklas samtidigt som man hålls tillbaka av sina osäkerheter som har präglat sina tonårs år. Korall handlar om det, hitta sig själv även fast man inte riktigt vet sin plats på jorden än.”

Rasmus Dall

Sigeln New Skin bygger på en nära väns berättelser om hur det var att gå vidare efter en infekterad relation. Mer i detalj den tiden som följde strax efter uppbrottet när man kommer ut lycklig och fri med en önskan att festa och träffa nya människor men samtidigt har svårt att älska någon ny. 

”Man är avtrubbad från den förra relationen och någonstans kan man inte låta bli att fortfarande sakna sitt ex. Min vän förklarade det som när man har ramlat och fått en sårskorpa. Huden blir tjockare och man tappar känsel.”

Rasmus Dall
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011