Sara Ryan är tillbaka med ny musik och med det även tillbaka i bloggen. Nya singeln heter Goosebumps och släpps under hennes egna namn istället för artistnamnet SaRaha som vi tidigare förknippat med hennes musk. Men det är fortfarande sångerskans karaktäristiska röst vi får till en läckert medryckande poplåt signerad sångerskan tillsammans med Rich Edwards och Elize Ryd.

Skicka in din musik

Om varför låten släpps under namnet Sara Ryan, samt arbetet med själva låten, berättar artisten om här i denna intervju.

Du släpper låten som Sara Ryan istället för SaRaha. Varför gör du det?

Jag har länge tänkt att jag ska släppa låtar i mitt eget namn parallellt med SaRaha, men annat har kommit i vägen. Goosebumps rör sig inte riktigt i samma musikaliska värld som det jag släppt som SaRaha och den kändes bara helt rätt att det skulle bli min debut som Sara. När jag inte har ett artistnamn är jag också mer fri i hur det jag skapar ser ut, det finns inga begränsningar och inga förväntningar på vad det ska vara. 

Vad handlar Goosebumps om?

Vi försökte fånga känslan av att bli förälskad och hur spänningen mellan två personer kan ta över kroppen! 

Var det någon musik som inspirerade under arbetet med låten? 

Rich kommer från electro och house, Elize från metal och pop och jag från afrobeat, pop och 60-talsmusik och det finns nog spår av allt det där, men i grunden är det en poplåt. 

Låten är skriven av dig tillsammans med Rich Edwards och Elize Ryd. Hur arbetade ni fram låten? 

Vi skrev låten på ett låtskrivarcamp, och började med att hitta en puls och känsla i musiken som vi gillade. Sen kom resten ganska snabbt och naturligt, den kändes självklar på något sätt. Texten skrev jag och Elize klart hemma hos mig en sen kväll. 

Vad är planen för sommaren för din del? Blir det några spelningar? 

Jag kommer fokusera på låtskrivandet som är min huvudsysselsättning just nu. Jag har nyligen signat med Elements Music, ett förlag som är baserat i Finland men jobbar internationellt. Det blir mycket låtskrivarsessions och förhoppningsvis lite resor. Jag har inte planerat några spelningar, men folk får gärna boka mig :)

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011