Lana Del Rey

Skicka in din musik

Då var det dag att summera 2012-års bästa skivor.
Tjugo album allt som allt får representera året, med en kommentar om de tio första.

01. Lana Del Rey – Born To Die
Jag var spänd på Lana Del Reys platta när den skulle släppas.
Låtarna som läckte ut på nätet ungefär en varje dag inför releasen, var fantastiska och jag verkligen älskade hennes melankoliska stil hon kallade Hollywood sadcore.
Skivan var bra, men hypen dödade den lite till en början. Kanske för det bättre, för det blev en skiva som höll hela vägen igenom 2012, och när den i höstas återlanserades med några nya låtar – bland annat den magiska Ride – så var det bara att kapitulera.
2012 tillhörde Lana Del Rey.

02. Loretnz & Sakarias – Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast
Svensk hiphop är inte riktigt något som jag egentligen går igång på så otroligt hårt. Det är en genre som jag börjar uppskatta mer och mer på senare år och därför är jag faktiskt otroligt glad att kunna säga att årets andra bästa skiva och årets bästa svenska – är denna.
Snyggt, mer åt lounge än röjigt och det geniala med att bjuda in jj på ett par spår. Magiskt!
Att de sedan bara väljer att släppa den som stream via Spotify är om möjligt ännu mer genialt och en prefekt representant för vår tid.

03. Emeli Sandé – Our Versions of Events
Om jänkarna hade Lana Del Rey så hade britterna Emeli Sandé som sin popidol för året. 
Skivan är som ett återbesök hos Massive Attack när de var som bäst där snygg produktion och Emelis fantastiska röst få oss alla rysa av lycka.

04. Various Artists – Isles Of Wonder
Få saker var så spektakulära som invigningen av OS i London. 
Genidraget att låta Danny Boyle regissera är historiskt och att han i sin tur lät Underworld vara ansvariga för musiken visade sig vara ett ännu större genidrag. 
Skivan representerar allt jag älskar med brittisk musik och vi får pop, indie och klubbmusik blandat om varandra. Nya låtar och nytt arrangemang på äldre, samt klassiker. 
Första delen av skivan är den som sätter den på fjärdeplatsen. Andra delen är en megamix som funkar fint att träna till, men som aldrig skulle som egen skiva hamna på en topplista.

05. Ultravox – Brilliant
Ytterligare en skiva som vuxit med året. 
Jag gillade Brilliant från början, men det är med tiden som den blivit fantastisk. Jag klickar mer än gärna på den för att uppleva gruppens första skiva på 28 år gång efter annan. 
Den innehåller så många riktigt bra poplåtar och det är kul att se hur väl Midge Ure och herrarna hänger med med sin musikproduktion även idag.

06. Scissor Sisters- Magic Hour
Scissor Sisters senaste (sista?) skiva är kanske mer safe i stilen, men den mest välgjutna där produktionen och helheten visar upp en sida på en grupp som inte bara är galna och flamboyanata.

07. Beach House – Bloom
Jag är ganska svag för artister som gör drömsk pop. Så därför är det inte svårt för Beach House att hamna högt på listan där Victoria Legrand och Alex Scally gjort en riktigt mysig skiva tillsammans.

08. Agnes – Veritas
Agnes återkom till scenen med nya albumen Vertas där hon bland annat tagit hjälp av den fantastiska producenten Jonas Quant. Popigt och välproducerat, samt att Agnes har en av ladnsets bästa röster.

09. Citizens! – Here we are
Dansvänlig indiepop från London ger Citizens! oss med skivan Here we are. 
Så många lysande poplåtar på en och samma platta, och att den även innehåller den fantastiska True romance är liksom kronan på verket.

10. Petra Marklund – Inferno
Vem kunde tro att September skulle bli folklig, få låtar av Jocke Berg och helt plötsligt ha en karriär även i Sverige?
För oss som gillade hennes dansanta projekt är detta absolut ingen besvikelse, för nu är hon liksom bra på riktigt. Att hennes röst kommer fram ännu mer på svenska gör ju inte saken heller. Sedan har hon ju släppt en av höstens bästa låtar med Händerna mot himlen .

11. Urban Cone – Our Youth
12. Mika – The Origin Of Love
13. Passion Pit – Gossamer
14. Calvin Harris – 18 Months
15. Marina And The Diamonds – Electra Heart

16. Niki & The Dove – Instinct
17. Edith Backlund – Kill The Clowns
18. Love Antell – Gatorna Tillhör Oss
19. The Magnetic Fields – Love at the bottom of the sea
20. Justin Bieber – Believe

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011