Då var det dags att åter igen lista veckans popfavoriter. Sebastian och Johan har valt ut fem låtar var i skörden av alla låtar för att lyfta fram några av sina favoriter.

Skicka in din musik

Johans Popfavoriter

Skylark – Run away

Härlig mix av pop- och klubbmusik bjuder svensken Skylark oss med nya singeln Run away. Härligt synthig produktion, stark sång och melodi gör denna till en av veckans absoluta pärlor för min del.

Berkan Cesur – Resonance (Rogue VHS Remix)

Ibland blir en remix så otroligt mycket bättre än originalet. Som här, när Rogue VHS skapar en Kavinsky-pulserande synthwave-remix av låten Resonance. Det är läcker bilkörarelektro som hade gått på repeat i min bilstereo, om jag nu haft en bil.

Veronica Maggio – Heaven med dig

Maggio fortsätter med trenden att ha engelska ord i svenska låttitlar. Med nya singeln Heaven med dig befinner sig Maggio fortfarande i den mer synthiga poplandskapet och jag tycker ju denna bjuder på riktigt skön pop och driv.

TOPIA – Missin’ you

Den svenska duon TOPIA ger oss härligt 80-talsdoftande pop med nya singeln Missin’ you. Pop som verkligen fick mig att bli helt lycklig. För man kan inte bli annat med de trummorna och syntharna. Magi.

Nite Flights – Holy Motors

Likt en mix av OMD och New Order bjuder Tobias Isaksson och hans Nite Flight på arkadspelsdoftande singeln Holy Motors. Här får vi skön synthwave som handlar om vårt beroende av bilen, som i sig är perfekt låt att köra bil till. Ödets ironi? Men en grym elektropoplåt är det.

Sebastians Popfavoriter

Myra Granberg – Du förtjänar det

Ösig produktion, klockren text och en hookig melodi skapar den ultimata ”mittenfingret-låten” åt alla som någonsin sårat en. Myra Granberg är helt klart här för att äga även den här sommaren. Dra på volymen och skriksjung i refrängen för det här är ruskigt bra! 

Darin – Superstar

Löjligt förtjust i funkiga popdängor levererar Darin en låt helt i min smak. Mjuka vokaler blandas med en Jackson-influerad produktion. När basen väl slår till i refrängen och det där sköna groovet fullkomligt tar över kroppen går det inte att stå still. Det ska bli spännande att se vad en eventuell fullängdare har att erbjuda. 

Post Malone + Roddy Ricch – Cooped Up

R&B möter pop och rap när Post Malone fortsätter bygga inför sitt kommande album. Tillsammans med Roddy Ricch skapar de en riktigt skön dänga i Cooped Up. Samplat piano, bjud bas och ett enkelt beat driver låten framåt när de båda ger oss komplexa melodier och krispigt mixad sång. 

Håkan Hellström + Noonie Bao – Jag vill bara va med dej

Arenapop uppklätt i glittrande syntar och en 80-talsnostalgi. Det här är sommaren när Håkan Hellström firar sitt framskjutna 20-årsjubileum under fyra kvällar på Ullevi. Såklart passar han även på att släppa ny musik som vi alla kan börja träna på inför en massiv körsång. 

Bazzi – Will It Ever Feel The Same?

Äntligen är Bazzi tillbaka med ny musik och jag smälter! Med vackra stämmor och en hjärtskärande känsla levererar han singeln Will It Ever Feel The Same? Klockren top-line och text harmoniserar om att känna sig utelämnad och ensam efter att en relation gått i kras. Lets go! Jag är så pepp för nästa era av känslomässig eufori från denna begåvade sångare.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011