I Used To Dream är tredje albumet med artisten Birgit Bidder och följer upp The Life Home och Space Travel. Det nya albumet är arrangerat för kammarorkester och popband, vilket gör det väldigt spännande måste jag säga. Det är filmiskt med en mix av showtunes och klassisk pop. Jag blev väldigt fångad av detta i alla fall. Det är liksom pop som man inte hör så ofta och jag tyckte arrangemangen blev fasligt snygga. Att Bidder hittat sin inspiration hos akter som Penguin Café Orchestra, Bernard Herrman, Neu och Funk Brothers är kanske inte så konstigt med andra ord.

Albumet i sig spelades in framför en publik på Södra Teatern, så vi får verkligen en fyllig livskänsla i musiken, utan att det känns som en konsert. Först var det dock tanken att framförandet bara skulle göra en gång och inte spelas in alls. Men tack vare att ljudteknikern Nille Perned blev Birgit övertalad att spela in det hela och ge ut det hela på ett album. Tur för oss.

Om du ska ta med dig den där hiten från albumet så ska du lyssna på den souliga poplåten You don’t wanna know. Med en snygg Motown-liknande produktion skapar sångerskan här stor magi. Låten i sig släpptes redan 2015, men i denna sättning tar sångerskan låten till en helt annan nivå.
Missa inte.

Just nu spelar Birgit även som gästsolist på Wermland Operans uppsättning av Eurydike.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.