I Used To Dream är tredje albumet med artisten Birgit Bidder och följer upp The Life Home och Space Travel. Det nya albumet är arrangerat för kammarorkester och popband, vilket gör det väldigt spännande måste jag säga. Det är filmiskt med en mix av showtunes och klassisk pop. Jag blev väldigt fångad av detta i alla fall. Det är liksom pop som man inte hör så ofta och jag tyckte arrangemangen blev fasligt snygga. Att Bidder hittat sin inspiration hos akter som Penguin Café Orchestra, Bernard Herrman, Neu och Funk Brothers är kanske inte så konstigt med andra ord.

Covered PSB

Albumet i sig spelades in framför en publik på Södra Teatern, så vi får verkligen en fyllig livskänsla i musiken, utan att det känns som en konsert. Först var det dock tanken att framförandet bara skulle göra en gång och inte spelas in alls. Men tack vare att ljudteknikern Nille Perned blev Birgit övertalad att spela in det hela och ge ut det hela på ett album. Tur för oss.

Om du ska ta med dig den där hiten från albumet så ska du lyssna på den souliga poplåten You don’t wanna know. Med en snygg Motown-liknande produktion skapar sångerskan här stor magi. Låten i sig släpptes redan 2015, men i denna sättning tar sångerskan låten till en helt annan nivå.
Missa inte.

Just nu spelar Birgit även som gästsolist på Wermland Operans uppsättning av Eurydike.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011