Äntligen är det återigen dags för bloggen att presentera en debuterande Göteborgsartist. Med skimrande gitarrer och jazziga melodier får vi singeln Blue Wave vars titel passande nog är densamma som artens namn. Skön avslappnad och släpande sång blandas med lo-fi och en tjock dimridå av atmosfärisk produktion. Luta er tillbaka och njut av den här nästan fyra minuter långa resan.

“När tankarna flödar och svämmar över en som våg så finns det inget annat man kan göra än att acceptera det och rida vågen tills det går över. Textraden i refrängen: ”I’m on a blue wave” är just det.”

Blue Wave

Personligen är jag knäsvag för den här typen av musikaliskt uttryck och kan lätt se mig avnjuta den aktuella singeln i mina lurar en skön dag i solen.

Tittar vi lite närmare projektet Blue Wave finner vi därbakom Thomas Keen som är född och delvis uppvuxen i London. Valet av artistnamn föll sig naturligt när han började formulera en beskrivning på vilka ljud han ville skapa. Just Blue Wave blev ett mantra i den kreativa processen markerar en gränslös frihet så länge musiken är färgad blå.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.