Med en schysst blink till 50-talet debuterar indierockbandet Kalinders med singeln Convenient Hell. Längst fram i spetsen ser vi sångaren Holly Tzeigon-Whitaker som efter att ha kämpat med  missbruk tog till pennan för att överföra år av kamp till texter och musik. 

Popmuzik Podcast

Tillsammans med basisten Jon LaFranchi och trummisen Nick Craft, skapar de trion Kalinders. Ett band som på ytan kan verka optimistiskt men som under ytan bär på en mycket dystrare melankolisk ton. Om nya låten säger frontsångaren. 

”Jag skrev den här singeln under en riktigt svår tid i mitt liv, i ett försök att bättre förstå och känna empati med min vän och älskare som var mitt uppe i att komma över sitt beroende och kämpade för att bli ren. Det är en sång om laster, eskapism och hur lätt det är att finna oss själva förförda av ämnen som i slutändan leder oss bort från oss själva”

Kalinders

Bandet tillägger även att låten kan appliceras i en bredare kontext och är väldigt talande till dagens samhälle och hur vi konstant testas inför olika frestelser. 

”När vi skrev den här låten tänkte jag på närbutiker, sociala medier och alla andra ställen som är designade för att fresta oss med saker som vi inte behöver, eller saker som är dåliga för oss. I slutändan syftar låten till att vända vår uppmärksamhet tillbaka till vad det är vi verkligen letar efter och känner oss hemma i”. 

Kalinders
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011