Oftast går man in från regnet för att torka, men Hildur Ottilia kastar helt omkull detta när hon istället uppmanar oss att gå ut i regnet för att torka. I mitt tycke ett alldeles briljant textförfattargrepp och något som gör att låten omedelbart sätter sig på näthinnan. Rent krasst kan man kanske inte gå ut i regnet och förvänta sig att bli torr…men det här är såklart symboliskt för något annat. I låten talar nämligen artisten om det destruktiva läget av att ständigt falla tillbaka in i relation som båda parter egentligen vet inte kommer att hålla. Helt klart ett tema som är allmänt applicerbart. Lägg därtill en hookig produktion och starka vokaler så får vi sommarens första dansgolvs-hit. 

Favoriter Apple Music

I mitt tycke är det i gränslandet mellan skimrande elektronisk eufori och organisk melankoli som Hildur passar allra bäst. Ett påstående hon definitivt stärker i Går ut i regnet för att torka. Favoritraden är – ”Vi går hem tillsammans i väntan på nån annan, det här är inte ödet, det är bara vi som spelar”. Med en stadig ström av singlar vågar jag knappt spå vart 2022 kommer ta Hildur men min känsla är att hon når nya nivåer av framgång. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.