Jörgen Andersson är tillbaka i bloggen. Med nya singeln När förälskelsen blir kärlek gör artisten en hyllning till kvinnan, men också till tävlingsdans.
Saken är den att Jörgen tävlingsdansat hela sitt liv. Bland annat var han tvåa i Sverige efter Let’s Dance-domaren Ann Willson på det sena 80-talet. Numera är det senior-klassen som gäller för Jörgen.

Apple Music Svensk Pop

Just När förälskelsen blir kärlek är utformad efter rumban, som är just kvinnans dans, där mycket av mannens uppgift är att just visa upp sin partner. Takten på en rumba ska vara runt 100 bpm och denna låt går i 98. Så den är perfekt för ändamålet.

Texten handlar kort och kott om när just den där förälskelsen övergår i kärlek och allt blir på riktigt. När det inte bara är rosa moln, utan verkligen är vi två.

Jörgen berättar:

”Jag tycker den går lika bra att bara lyssna på som att dansa till. Hoppas den kommer att spelas i många träningslokaler och på tävlingsgolvet. Jag gjorde och spelade in den först med engelsk text, men så kom refrängraden… När förälskelsen blir kärlek, och då kände jag att den raden och de temat måste jag gå vidare med. Den kommer sticka ut i danskretsar då jag faktiskt inte kan komma på någon annan ”svensk” rumba.”

Så bjud upp din partner till en rumba och lyssna på Jörgens hyllning till alla kvinnor där ute.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.