Jörgen Andersson är tillbaka i bloggen. Med nya singeln När förälskelsen blir kärlek gör artisten en hyllning till kvinnan, men också till tävlingsdans.
Saken är den att Jörgen tävlingsdansat hela sitt liv. Bland annat var han tvåa i Sverige efter Let’s Dance-domaren Ann Willson på det sena 80-talet. Numera är det senior-klassen som gäller för Jörgen.

Just När förälskelsen blir kärlek är utformad efter rumban, som är just kvinnans dans, där mycket av mannens uppgift är att just visa upp sin partner. Takten på en rumba ska vara runt 100 bpm och denna låt går i 98. Så den är perfekt för ändamålet.

Texten handlar kort och kott om när just den där förälskelsen övergår i kärlek och allt blir på riktigt. När det inte bara är rosa moln, utan verkligen är vi två.

Jörgen berättar:

”Jag tycker den går lika bra att bara lyssna på som att dansa till. Hoppas den kommer att spelas i många träningslokaler och på tävlingsgolvet. Jag gjorde och spelade in den först med engelsk text, men så kom refrängraden… När förälskelsen blir kärlek, och då kände jag att den raden och de temat måste jag gå vidare med. Den kommer sticka ut i danskretsar då jag faktiskt inte kan komma på någon annan ”svensk” rumba.”

Så bjud upp din partner till en rumba och lyssna på Jörgens hyllning till alla kvinnor där ute.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.