Jörgen Andersson är tillbaka i bloggen. Med nya singeln När förälskelsen blir kärlek gör artisten en hyllning till kvinnan, men också till tävlingsdans.
Saken är den att Jörgen tävlingsdansat hela sitt liv. Bland annat var han tvåa i Sverige efter Let’s Dance-domaren Ann Willson på det sena 80-talet. Numera är det senior-klassen som gäller för Jörgen.

Favoriter Apple Music

Just När förälskelsen blir kärlek är utformad efter rumban, som är just kvinnans dans, där mycket av mannens uppgift är att just visa upp sin partner. Takten på en rumba ska vara runt 100 bpm och denna låt går i 98. Så den är perfekt för ändamålet.

Texten handlar kort och kott om när just den där förälskelsen övergår i kärlek och allt blir på riktigt. När det inte bara är rosa moln, utan verkligen är vi två.

Jörgen berättar:

”Jag tycker den går lika bra att bara lyssna på som att dansa till. Hoppas den kommer att spelas i många träningslokaler och på tävlingsgolvet. Jag gjorde och spelade in den först med engelsk text, men så kom refrängraden… När förälskelsen blir kärlek, och då kände jag att den raden och de temat måste jag gå vidare med. Den kommer sticka ut i danskretsar då jag faktiskt inte kan komma på någon annan ”svensk” rumba.”

Så bjud upp din partner till en rumba och lyssna på Jörgens hyllning till alla kvinnor där ute.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.