Moa Silén är tillbaka i bloggen med den medryckande singeln Moll. Även om texten handlar om ett breakup och att sluta känna för en person, så är låten i sig härligt medryckande och upplyftande i sitt arrangemang. Glad indiepop med melodi man vill sjunga med till omedelbart som kryddats av brass och körer. En perfekt låt att stiga in i våren tillsammans med skulle jag säga.

Svensk Pop Apple Music

Jag bad Moa berätta lite mer om låten och tiden sedan förra EP:n som du kan läsa här.

Du släppte din EP På Gott Och Ont i början av 2021. Berätta, vad har du gjort det senaste året? 

Jag pluggar just nu och har gjort de senaste två åren. Så en hel del tid har lagts på det. Utöver har jag skrivit en hel del musik. De senaste åren har det ju  inte varit aktuellt att spela någonting live, så har lagt mycket fokus på att skriva nytt. Jag har för första gången startat ett samarbete med ett skivbolag och har varit nere i Göteborg och spelat in med producenten Petter Lithvall

Gillar kontrasterna i nya singeln Moll med texten om ett breakup och melodin som är peppig och glad. Har du någon favoritlåt som är sådär härligt bitterljuv i stilen som du kan dela med dig av? 

Oj, det finns hur många som helst. Mina musikgudar som jag växt upp med och fått extremt mycket inspiration av är ju Veronica Maggio och Håkan Hellström
Några favoritlåtar i den stilen är nog Sergels torg, För en lång tid och Klubbland.

Hur jobbade du fram Moll?

Texten och idén till låten har funnits i några år faktiskt. Den kom till efter ett uppvaknande jag fick efter någonting lite för långdraget. Sen plötsligt en dag för ca ett år sedan så fick jag en melodi på hjärnan som jag genast kände var rätt för just denna text. 

Jag skrev den först som en pianoballad (som alla mina låtar startar som). Jag skickade den sedan till bolaget jag samarbetar med, tillsammans med några andra demos. De hörde potential i låten och sedan har jag tillsammans med Petter, som verkligen ska ha cred för sin grymma bearbetning av låten,  jobbat fram låten till vad den är idag. 

Du skrev att ord och inspiration till låtar kan dyka upp var och när som helst. Vilken är den konstigaste situationen som inspirerat till en låttext? 

Skulle nog säga att hela låten Natten fånga mig som jag släppte 2020 och som också är på EPn. Denna låt utspelar sig under en kväll och inspirationen kommer  från när jag en hel kväll gick runt på en fest och gömde mig för mitt ex. 

Nu är det snart vår på riktigt (hoppas jag), var hittar man dig helst en solig vårdag? 

Den ultimata vårdagen/ kvällen är att sitta på en filt i en park och ha någon form utav picknick kanske. Någon får gärna ha med sig en gitarr och sen går vi på nån mysig utomhusspelning. 

Vad händer mer för dig det närmaste? Kan vi se dig spela live kanske? 

Om ett par månader kommer jag att släppa mer musik, som jag verkligen ser fram emot att dela med mig av. Jag har för tillfället inga gig inbokade. Men är riktigt taggad på att få komma igång och spela igen. Så snart, förhoppningsvis!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011