Det har blivit dags för Fransk-Arabiska Oordaya att släppa EPn Twenty, with love. Här blandar hon mid-tempo R&B med sköna rytmer. Helheten håller ihop på ett nästan oförskämt snyggt sätt och ljudbilden är snarlik mellan spåren, men skiljer sig ändå tillräckligt mycket för att ge oss en dynamisk lyssning. Mini-samlingen består av fem spår där min favorit är You got this, baby en låt om att älska sig själv villkorslöst. Varför mina öron dras hit är på grund av den hårda kicken och nästintill trap-inspirerade rytmiseringen. 

Favoriter Apple Music

Det är oundvikligt att inte fatta att Oordayas universum utgörs av R&B-melodier och en fängslande röst där texterna är fyllda med passion. Tidigare har artisten släppt spåren Better Days och Jamil som båda varit tydliga bevis på detta. Men äntligen får vi alltså helheten på Twenty, with love. Här sänder artisten ett personligt meddelande om livets och kärlekens prövningar, där hon berättar om upplevelserna från sitt unga vuxna liv.

”Jag är inte rädd för att visa mina svagheter och uttrycka både min glädje och min sorg. Och när det kommer till kritan så finns det mycket mer sorg än glädje i mina sånger!”

Oordaya

Fokusspåret heter On my way och är absolut rätt val av singel. Top-linen är cutting edge och stämmorna får en att smälta. I gränslandet till rap sjunger artisten om att lära sig av tidigare misstag och bli en bättre människa. Oordaya utbrister i refrängen att ”bättre dagar kommer” till ljudet av ylande syntar som går i färgade ackord av maj och 7or. Helt klart en EP i min smak. 

Artistens riktiga namn är Clara, hon är uppvuxen i södra Frankrike och blev passionerad för musik tidigt. Hennes inspirationer var 00-talets största internationella artister som Rihanna och Adèle. Men när hon väl upptäckte Jorja Smith kastades allt om.

”Första gången jag hörde Blue Lights av Jorja Smith, det var som en uppenbarelse för mig.”

Oordaya

Då, bara 17 år gammal, hade Oordaya precis återvänt till Frankrike men valde att lämna allt bakom sig för musiken. Mitt i osäkerheten blev skrivandet hennes trygga plats och ett sätt att ventilera sin ångest. År 2017 gav hon ut sina första låtar på SoundCloud. Låtar som sedermera hördes på den brittiska radiostationen Reprezent. Motiverad av dragkraften hennes låtar skapade släppte Oordaya sin första EP, Mind Me, 2018. Året därpå flög hon till London för sin första studiosession och uppmärksammades av Sofar Sounds Toulouse. Bara ett år senare nominerades hon till det prestigefyllda Credit Mutuel INOUïs du Printemps de Bourges. Endast 20 år gammal är Oordaya nu signerad med Epic Records och släpper alltså nu EP:n Twenty, with Love.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011