Det har blivit dags för Fransk-Arabiska Oordaya att släppa EPn Twenty, with love. Här blandar hon mid-tempo R&B med sköna rytmer. Helheten håller ihop på ett nästan oförskämt snyggt sätt och ljudbilden är snarlik mellan spåren, men skiljer sig ändå tillräckligt mycket för att ge oss en dynamisk lyssning. Mini-samlingen består av fem spår där min favorit är You got this, baby en låt om att älska sig själv villkorslöst. Varför mina öron dras hit är på grund av den hårda kicken och nästintill trap-inspirerade rytmiseringen. 

Favoriter Apple Music

Det är oundvikligt att inte fatta att Oordayas universum utgörs av R&B-melodier och en fängslande röst där texterna är fyllda med passion. Tidigare har artisten släppt spåren Better Days och Jamil som båda varit tydliga bevis på detta. Men äntligen får vi alltså helheten på Twenty, with love. Här sänder artisten ett personligt meddelande om livets och kärlekens prövningar, där hon berättar om upplevelserna från sitt unga vuxna liv.

”Jag är inte rädd för att visa mina svagheter och uttrycka både min glädje och min sorg. Och när det kommer till kritan så finns det mycket mer sorg än glädje i mina sånger!”

Oordaya

Fokusspåret heter On my way och är absolut rätt val av singel. Top-linen är cutting edge och stämmorna får en att smälta. I gränslandet till rap sjunger artisten om att lära sig av tidigare misstag och bli en bättre människa. Oordaya utbrister i refrängen att ”bättre dagar kommer” till ljudet av ylande syntar som går i färgade ackord av maj och 7or. Helt klart en EP i min smak. 

Artistens riktiga namn är Clara, hon är uppvuxen i södra Frankrike och blev passionerad för musik tidigt. Hennes inspirationer var 00-talets största internationella artister som Rihanna och Adèle. Men när hon väl upptäckte Jorja Smith kastades allt om.

”Första gången jag hörde Blue Lights av Jorja Smith, det var som en uppenbarelse för mig.”

Oordaya

Då, bara 17 år gammal, hade Oordaya precis återvänt till Frankrike men valde att lämna allt bakom sig för musiken. Mitt i osäkerheten blev skrivandet hennes trygga plats och ett sätt att ventilera sin ångest. År 2017 gav hon ut sina första låtar på SoundCloud. Låtar som sedermera hördes på den brittiska radiostationen Reprezent. Motiverad av dragkraften hennes låtar skapade släppte Oordaya sin första EP, Mind Me, 2018. Året därpå flög hon till London för sin första studiosession och uppmärksammades av Sofar Sounds Toulouse. Bara ett år senare nominerades hon till det prestigefyllda Credit Mutuel INOUïs du Printemps de Bourges. Endast 20 år gammal är Oordaya nu signerad med Epic Records och släpper alltså nu EP:n Twenty, with Love.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.