Förra året i november släppte den isländska artisten Sjana Rut sitt starka album Broken. En platta som markerade den första delen av en tvådelad saga, en konfronterande djupdykning i det sexuella övergrepp hon blev utsatt för som barn. Med ett så starkt ämne är det viktigt att återigen belysa den berättelse som artisten delar med sig av, därför nylanseras nu fullängdaren lagom till att den andra delen av Unbreakable släppas under försommaren. Den tvådelade samlingen Broken/Unbreakable är ett konceptalbum som fokuserar på ämnet sexuella övergrepp mot barn och tynger en att säga att alla texter bygger på sanna historier. 

Nordiska Favoriter

Artisten själv har komponerat och skrivit alla låtar och texter på albumet, samt producerade och mixade de flesta låtarna själv. Den första delen, Broken, utspelar sig i det förflutna och speglar den tunga sidan av resan. Det börjar oskyldigt, blir snabbt olycksbådande och blir tyngre för varje spår tills berättelsen så småningom övergår till ett desperat hopp om bättre tider.

Unbreakable å andra sidan definieras av styrka, tapperhet, självmedvetenhet och uppväxt. Sjana konfronterar det förflutnas skugga och de svåra situationerna kring det med självförtroende och attityd och gör det på ett moget, och ibland humoristiskt sätt.

”Det här är det viktigaste projektet jag någonsin kommer att släppa. Med det här albumet säger jag inte bara adjö till det här kapitlet i mitt liv och går vidare, utan jag hoppas också kunna inspirera och uppmuntra andra offer för övergrepp” 

Sjana Rut

När nu albumet återigen aktualiseras är det låten Cold som står i fokus. En låt som desperat pratar om förövarens isande kyla. Pianodriven produktion och en otrolig nerv är vad som bär denna fokus-singel framåt. Ska vi tala om något positivt för spåret tankarna till en Bond-låt med sin svulstiga melodi och melankoliska känsla. Vilket helt klart är en stor komplimang. Ta del av hela albumet här i bloggen.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.