The Night Agent består av Jacob Hirdwall, Christopher Wollter och Janne Schaffer. Tillsammans tar de med oss till ett kosmiskt ljuduniversum på albumet Stars Above Us.
Fans av bland annat New Order och Gary Numan kommer definitivt uppskatta låtarna på albumet, för hör bjuds vi på episka synthar och starka melodier som kryddats med Schaffers gitarrspel. Det blir lite retrokänsla över produktionen. Något som jag uppskattar. Du vet, så som det gärna blir när de elektroniska instrumenten kombinerad med mer organiska.

Följ på Apple Music

Wollters dramatiska röst lägger en new romantic-stil till låtarna. Det märkt speciellt när de gör en cover på Visages klassiker Fade to grey mot slutet av albumet. Rösten är definitivt mer fyllig än tillexempel Martin Rolinski från BWO, men de påminner faktiskt lite om varandra i uttrycket, vilket jag gillade.

I dessa tider när retropop från just 80-talet är stort känns det passande med ett album som Stars Above Us. Det blir en hyllning till en epok i musikhistorien som många återvänder till för att uppleva. Som samtidigt utvecklas i dagens musik där modern produktion och arrangemang gör det möjligt att få en ljudbild som var omöjlig då, men som nästan låter än mer 80-tal än det en gång gjorde. I The Night Agent synthiga universum får vi verkligen uppleva ett nytt, men ytterst bekant 80-tal.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.