The Night Agent består av Jacob Hirdwall, Christopher Wollter och Janne Schaffer. Tillsammans tar de med oss till ett kosmiskt ljuduniversum på albumet Stars Above Us.
Fans av bland annat New Order och Gary Numan kommer definitivt uppskatta låtarna på albumet, för hör bjuds vi på episka synthar och starka melodier som kryddats med Schaffers gitarrspel. Det blir lite retrokänsla över produktionen. Något som jag uppskattar. Du vet, så som det gärna blir när de elektroniska instrumenten kombinerad med mer organiska.

Popmuzik in Dolby Atmos

Wollters dramatiska röst lägger en new romantic-stil till låtarna. Det märkt speciellt när de gör en cover på Visages klassiker Fade to grey mot slutet av albumet. Rösten är definitivt mer fyllig än tillexempel Martin Rolinski från BWO, men de påminner faktiskt lite om varandra i uttrycket, vilket jag gillade.

I dessa tider när retropop från just 80-talet är stort känns det passande med ett album som Stars Above Us. Det blir en hyllning till en epok i musikhistorien som många återvänder till för att uppleva. Som samtidigt utvecklas i dagens musik där modern produktion och arrangemang gör det möjligt att få en ljudbild som var omöjlig då, men som nästan låter än mer 80-tal än det en gång gjorde. I The Night Agent synthiga universum får vi verkligen uppleva ett nytt, men ytterst bekant 80-tal.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.