Då var denna vecka till ända och det är dags för Johan och Sebastian att lista fem låtar var som fångat deras intresse extra mycket det senaste.

Favoriter Apple Music

Sebastians Popfavoriter

Alissa Reah – You

Det är rent av skamligt att den här låten inte fick en plats i Melodifestivalen i år, helt klart en potentiell utmanare till vinnaren. Men oavsett en lysande poplåt är en lysande poplåt och med den hitpotential som Alissa levererar lär den här låten gå hur bra som helst ändå. Helt klart en av veckans favoriter. 

Patrik Jean – For You 

Känslomässigt stark med en fingertoppskänsla för lysande pop. En av Sveriges skickligaste pop-makare är tillbaka, den här gången heter låten Four You och presenterar en mer kärlekskrank Patrik än vanligt. Helt klart en sida som klär honom väl. 

Maja Amcoff – Kärlek är feber 

Artisten slog igenom redan som 16-åring men har tagit lite tid att fundera på vart hon vill med musiken. Med facit i hand väl investerad tid för när Maja nu är tillbaka med singeln Kärlek är feber golvar hon mig med sin organiska pop. Helt klart en av veckans absoluta favoriter för mig. 

RONIA – The other side  

Strax efter debuten är RONIA redan här med ny singel och lämnar ingen besviken. Pulserande syntar och stark melodi förenar den här lysande poplåten. Det ska bli spännande att följa vad den här artistens redan starka utveckling. 

Paula Jivén – Breaking Up With A Friend 

Den absolut mest lovande popstjärnan just nu stavas Paula Jivén och hon är redan inne på fjärde singeln efter debuten i november. Den här gången samarbetar hon med BjörnstammenÅke Olofsson och tillsammans skapar de en otrolig topline som blandar engelska och till min förvåning svenska. Lägg därtill Åkes lekfulla produktion och vi får en riktigt stark låt. 

Johans Popfavoriter

Soft Cell + Pet Shop Boys – Purple Zone

Här Soft Cell bjuder in Pet Shop Boys för att göra sprakande elektropop blir det inte annat än fantastiskt. Purple Zone bjuder på extra allt och melodin hintar av både Sloop John B och Always on my mind. För mig blev det lite av julafton av detta och lägg till den extremt underhållande videon också, och vi är hemma.

RONIA – The other side

Jävlar vilken låt detta blev. Pulserande mörk pop och en stark melodi. Att hitta inspiration från boken / filmen Coraline är ju även det en perfekt inspirationskälla. I vilket fall så visar RONIA att hon är ett av årets mer spännande debutanter.

SCALA – Guld & Champagne

Mörkt synthpop med galet snyggt arrangemang som fick mig att tänka på stämningen och produktionen på Jean Michel Jarres Equinoxe. Dramatisk slow-motion-pop för fans som borde gå hem hos alla Kent-fans där ute. Definitivt ett bra första steg för nya SCALA som numera är en fast duo.

Alissa Reah – You

Sjukt stark debut som ratades av Melodifestivalen för något sämre uppenbarligen. Men det spelar nog ingen roll nu när vi äntligen kan lyssna på låten och se en ny stjärna födas i våra spellistor.

Amskøld – Enemy

Amskøld sjunger om att vara sin egna fiende i den starka och personliga singeln Enemy. Än en gång visar artisten att han har en av landets starkaste röster och vert hur man komponerar en stark poplåt. Vet inte hur han lyckas, men för mig kan han verkligen aldrig göra en dålig låt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011