Kanadensiska Ariana Fig kombinerar stråkar och en hypermodern pop-produktion för att ge oss den ärliga singeln Maroon. Singeln berättar historien om att vara i ett ständiga tillstånd av att överanstränga sig och ge bort för mycket av sig själv till människor som aldrig bett om det. 

”Den här låten har varit på gång i ett år nu och jag har samarbete med den svensk-kanadensiska singer-songwritern och producenten Sarah MacDougall. Projektet har även fått finansiering från FACTOR Canada samt The National Arts Centre of Canada.”

Ariana Fig

Maroon markerar den första singeln som släpps från Figs kommande EP med fyra spår som har planerats att släppas i slutet på året. 

Född och uppvuxen i sydvästra Kanada, är sångaren en mångkunnig popartist. Hennes musikaliska äventyr började med att spela fiol i en symfoniorkester och senare uppträda på teater. Hon gick snabbt över till att skriva sina egna låtar vid 13 års ålder, där hennes influenser från 70-talets rockband som Fleetwood Mac, The Beatles och The Rolling Stones startade hennes musikintresse. Figs musik är en produkt av eget utforskande och låtskrivande produktion. Stilen är influerad av flera genrer och bär på ett djup samtidigt som den är nostalgisk. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.