Kaiser Snap gör oss redo för varma sommarnätter när artisten här tolkar Don Henleys klassiker The Boys of Summer från 1984. Här bjuds vi på en chillad poplåt som behåller känslan från originalet, samtidigt som den drar ner på tempot och gör den till en mer avslappnad version för kvällen, än pulsen på stranden under dagen.

Skicka in din musik

Jag bad Kaiser Snap berätta lite mer om sin tolkning i denna intervju.

Vad fick dig att tolka The Boys of Summer?

Jag har blivit lite hooked på synth-pop på sistone, samtidigt som jag hade en längtan ut ur vintermörkret när jag producerade låten i början av februari. Jag hade bestämt mig för att utmana mig själv genom att producera en coverlåt på en vecka.

Jag har ett väldigt starkt sommarminne av att jag hörde The Boys Of Sommer i bilradion för ca 20 år i slutet på sensommaren. Jag satt i bilen och körde mot den röda sensommarsolen. Det blev liksom en summering av hela den sköna sommaren som varit när jag var drygt 20 år gammal. Vid den tidpunkten var låten redan 20 år gammal, men den blev en nyupptäckt för mig då och jag kommer ihåg att jag undrade varför denna inte hade spelats mer på radio under min uppväxt. Låten släpptes redan 1984 och nådde trots allt en femteplats på Billboard-listan och nummer ett på Billboards rocklista. Hur den nu kunde klassas som rock är en annan femma som jag inte riktigt förstår mig på, men så var det tydligen.

Hur jobbade du fram din version av låten?

Det började med att jag hittade i princip samma gamla synth-sound som används i det karatäristiska arpeggiot i låten. Jag tänkte att det fanns utrymme att mjuka upp låten med lite mer tropisk vibe eftersom den trots allt handlar om sommaren. Så jag blandade in lite mer moderna ”pluck-sounds” som man normalt hör i modern chill-musik och tropisk house, men jag ville INTE att det skulle bli tropisk house. Jag försökte istället landa in en mer mjukare mix av synthpop och tropiska vibes.

Vem sjunger på låten?

Det är jag, Carl-Henrik Söderström, som sjunger på låten.
Även om jag inte har världens bästa röst sjunger jag helst alltid själv numera då det gör att jag kan jobba snabbt i studion samtidigt att mina låtar får en röd tråd när jag rör mig mellan olika genrers. Jag ville att folk som hört låten skulle känna igen den, men jag ville samtidigt komma med något nytt och ”inte bara göra en cover” rakt av. Därav gjorde jag små melodiska ändringar i refrängen och valde att sjunga med falsett i leadsången istället.

Sommarlåtar är ju alltid en bra spellista. Förutom The Boys of Summer, har du ett par sommarlåtar som du alltid vill ha med i en sådan, och varför just dem?

Svåraste frågan, men vill man ha ett par softa låtar för en skön sommarkväll är det nog bl.a. Rosa himmel med Molly Sandén och Who you love med John Mayer och Katy Perry. Vill man höja tempot är ju Sunnanvind med Mares en modern klassiker. Vill man köra lite synth-pop skulle jag spela Drive all night med Joan eller Hypnotized med Kev som ligger i min synth-pop-playlist på Spotify.

När vi ändå är inne på sommar. Vad ser du fram emot sommaren 2022?

Att vansinnet i Ukraina får ett slut.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011