Du kunde höra Leo Berg här i bloggen när han släppte debutsingeln 1963 i somras. Nu är sångaren tillbaka med den emotionella singeln Tusen mil emellan oss som handlar om saknaden under ett långdistansförhållande. Något som jag kan tänka mig de flesta någongång upplevt.

Följ på Apple Music

Jag bad Leo berätta lite mer om sig själv och nya låten som du kan läsa här i denna intervju.

Om du skulle beskriva den musik du gör, vad skulle då säga då?

Svensk pop med starka melodier och texter med förhoppning att lämna avtryck hos lyssnaren.

Minns du den första låt du skrev och hur resultatet blev?

Haha, minns att jag skrev en rapp när jag gick i fyran på grundskolan, det var en riktig banger!

Vilka artister har främst inspirerat dig igenom åren och på vilket sätt?

Miriam Bryant och Molly Sandén har varit stora inspirationer de senaste åren. Efter att ha lyssnat på deras låtar vill jag bara dra till studion och skriva något!

Vad fick dig att ta steget och satsa på musiken?

Jag jobbade tidigare som snickare och bestämde mig för att våga ta en annan riktning som kändes mer som jag. Jag sa upp mig och gick ett år på folkhögskola, började skriva låtar på riktigt och sen dess har jag vetat att det är detta jag vill. Har nog egentligen alltid vetat men aldrig vågat satsa tidigare.

Om inte musik – vad har du för andra intressen?

Jag tycker psykologi är väldigt intressant och hur människor fungerar på alla möjliga sätt.

Du är aktuell med singeln Tusen mil mellan oss. Berätta om låten.

En lördagsförmiddag hade jag session med producenten och låtskrivaren Tom Piippola.
Två timmar senare hade vi ett utkast på låten som beskriver en romans och saknaden efter varandra i ett distansförhållande. Det var något vi båda kände att vi kunde relatera till och jag tycker verkligen att vi landade i en fin känsla med låten.
Några veckor senare färdigställdes produktionen tillsammans med Emil Carlsson som är producent för resterande spår på EP:n.

Personligen gillade jag att du använde dig av orgel i låten. Vad fick dig att använda just ett sådant instrument och hur arbetade du fram låten?

Underskattat med orgel ändå?! Tom hade precis köpt ett nytt plugin med orgel och jag spelade in en ackordsrunda på MIDI, så orgel blev grunden för låten.

Vad är ditt bästa tips för att kärleken ska överleva ett långdistansförhållande?

För mig var det viktigt att alltid ha bestämt när man ska ses nästa gång och att verkligen ta vara på tiden tillsammans och göra den till något extra. När man inte setts på länge kan en taco-kväll på Face-time vara precis vad som behövs!

Du jobbar på en hel EP. Berätta, vad kan vi förvänta oss och se fram emot?

Ni kan vänta er låtar att dansa till i sommarnatten, somna till under den bara himlen och låtar att lyssna på i bilen påväg till sommarstället!

Har du planerat att spela något live under våren och sommaren?

Jag har inget satt ännu men är sjukt taggad på att äntligen komma ut och spela live i sommar så det blir det absolut, följ gärna mina sociala medier för att uppdateras om när!

Du kan lyssna på singeln Tusen mil emellan oss här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011