Zach Hood är inte någon låtskrivare och musiker som upptäcktes i sitt sovrum. Han är killen som ville ta sig någonstans och jobbade hårt för det. Helt orädd flyttade han tvärs över landet och kastade sig ut efter drömmen. Som liten lärde han sig själv hur man spelar piano genom att titta på videor på YouTube. I mellanstadiet engagerade han sina klasskamrater genom att ta emot förfrågningar om acapella-covers och sedan lägga upp dem på Instagram och tagga den som begärde tillbaka. På gymnasiet lade Hood aktivt upp innehåll på TikTok efter att hans ex-flickvän uppmuntrat honom att ladda ner plattformen. Resten är historia och 2021 var hans absolut största musikår hitintills. I fjol släppte Hood sex singlar som samlade över 70 miljoner streams och placeringar på Global Viral 50 Chart, Radar US och Pop Rising.

Nu släpper denna lovande popstjärna singeln Never knew a heart could break itself. En gitarrdriven mid-tempo ballad om brusten kärlek och en relation som gått i kras. 

”Den här låten beskriver en verklighet där jag gör slut med någon och jag känner att det är dags för oss båda att gå vidare. Men samtidigt ångrar jag sakta mitt beslut medan hon verkligen har gått vidare. Något som gör att jag känner mig otroligt fast. I den här verkligheten har jag inte gått vidare medan hon onekligen har gjort det. Raden ”Men jag kan inte ta ned bilderna av oss från hyllan” visar att jag helt klart inte kan komma förbi detta förhållande, men jag vill fortfarande inte själviskt ingripa i hennes liv och förstöra något bra som händer för henne. Dessa bilder och minnen är allt jag har kvar.”

Zach Hood

Produktionen är avskalad men ände storartad, vad som framförallt gör denna låt så tilltalande är artistens inlevelse i vokalerna och hans säregna röst-ID med sitt vackra vibrato. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.