9

KÅRP är länken som för samman The Knifes 00-talsperiod med dagens elektro och ger oss episk elektropop att dansa in världens undergång till.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Först kom singeln It looks bad i December. Men den hade KÅRP hittat den saknande pusselbiten mellan The Knifes mästerliga Silent Shout och elektro av idag. Att de stark av influerats Olof och Karin Dreijer rådde ingen tvekan om. Men gud, så bra det var! Mörkt, suggestivt, dansant.

POPMUZIK LOVER 2

Singeln var första smakprovet från Göteborgsbandets EP-triologi som tar sin utgångspunkt i undergångens tre stadier: kaos, tystnad och den nya världen. Med en alarmerande klimatkris som bli allt mer påtaglig och efter ett par år av pandemi var det en perfekt tid att skapa en apokalypstrilogi. Att verkligheten än en gång överträffade dikten med inledningen av ett fullskaligt krig i Europa kunde knappt ens KÅRP drömma om. Eller kunde de..? Hade de tittat djupt in i kristallkulan för att se vad som skulle hända och beslutade sig för att skapa en serie låtar om vad som komma skall? Eller är det bara så att vi redan är mitt i apokalypsen där varje steg mänskligheten tar ett ett steg närmare undergången?

Foto: Karin Lychou

”Vi började arbeta med den här trilogin efter att vi släppte vår debutalbum 2019. Då kunde man ana undergången som ett mörker i slutet av tunneln.
Vi insåg snart att apokalypsen redan var här, vi förstod bara inte att den skulle komma så snabbt.”

KÅRP

Den första EP:n i trilogin heter Kris och den fortsätter där singeln It looks bad började. Med det tar den oss in i undergångens kaos. Allt producerat till storslagna elektrolåtar som är likt ett snyggt och episkt soundtrack till en film. Det blir en snygg kontrast mellan Anna-Maria Lundbergs starka och uttrycksfulla röst mot den kalla och råa elektromusiken. En kontrast som imponerar stort på mig.
Själv kan jag tänka mig att fans av just The Knife anno 00-talet kommer att älska detta, men också fans av just välproducerad, mörk och storslagen elektro överlag kommer omfamna KÅRP och deras trilogi. Ska vi ändå sitta på förstaparkett och se världen brinna kan vi lika gärna göra det till riktigt bra musik. Själv ser jag fram emot fortsättningen, för denna trilogi har goda förutsättningar att bli årets musikupplevelse!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011