Då var det dags för Johan och Sebastian att lista fem låtar var som de har som favoriter från den gångna veckan.

Följ på Apple Music

Sebastians Popfavoriter

Sigrid – It gets dark 

Vi får snart börja uppfinna nya ord för att beskriva Sigrids talang för pop. Återigen levererar hon en magisk poplåt i It gets dark och jag är som ett barn på julafton. Den här gången är det ännu lite mer svulstigt och hämtar inspiration från arena-rock. 

Megan The Stallion + Dua Lipa – Sweetest pie 

Svag för Dua Lipa är detta precis vad som behövdes för att lysa upp våren lite extra. Catchy och medryckande med ett enkelt men effektivt R&B beat. Behöver inte vara mer komplicerat än så. 

Tove Styrke – Hardcore 

Albumet närmar sig och jag kan knappt bärga mig. Nu får vi ännu ett smakprov från vad som kommer vara artistens mest kontroversiella album hitintills. Hardcoreandas frisläppt sexualitet och visar en otroligt rå sida av sångaren. 

Leyonclou – Hindsight 

Insvept i pastellfärgad melankoli ger Leyonclou oss den elektroniska singeln Hindsight. Lagom mängd mörker blandas med skimrande synt-texturer och jag smälter för den här typen av produktioner. Hooken är omedelbar och sätter sig en smäck. Grymt! 

Neon Dreams + Majozi – Little Dance

Tänk att ett traumatisk möte med en haj kan resultera i en lysande poplåt som därtill är otroligt charmig och positiv. Jag blir inget annat än glad när jag hör Little Dance, det är den perfekta låten att spela när livet känns sådär extra underbart och solen skiner.

Johans Popfavoriter

Lucca Leeloo + Pierre Pascual – Say Goodbye

Härligt synthpop med danske Lucca Leeloo. Lekfullt med en känsla av Erasure och OMD. Inte konstigt att jag älskade detta. Lägg sedan till ett par franska prator också för lite grädde på moset. Veckans synthpoplåt utan konkurrens.

Sigrid – It gets dark

Kan Sigrid gör en enda dålig låt? Jag tror fan inte det, för hon lyckas här än en gång att leverera fantastisk pop med nya singeln It gets dark.

NOTD & Nightly – About you

När Sverige och USA samarbetar kan det bara bli bra. Som här, när svenska producentduon NOTD samarbetar med indiepopbandet Nightly från Nashville. Snyggt medryckande och retrodoftnde sommarpop som fick mig att bli helt lycklig.

Filip Lundgren – Orden

När Filip Lundgren gör en Kent-doftande arenalåt som gjuten för att avsluta sin EP och en konsert blir jag såklart såld. Låten sväller snyggt mot sitt klimax. Nu längtar jag till konsertsommaren. Samt att få höra Filip spela denna live.

NAYAD – We’re not like this

Älskar den drömliknande känslan i låten. Det är filmiskt och snyggt. Känns som ännu en kommande låt i en serie för Stockholmsduon. Sedan att låten klockar in på strax över 2 minuter gör ju att man bara vill höra mer. Kanske en extended remix in the making? -Jaaaa!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011