Några silverklädda dansande ukrainare på en scen i Helsingfors 2007 fick hela europa att skrika Danzig!
Jupp, det var Eurovision Song Contest när det var som bäst och mest skruvat. Men alla verkligen älskade Verka Serduchka och bidraget Dancing lasha tumbai.

Nordiska Favoriter

Efter vinsten i den nationella uttagningen i Uraina ansågs texten för politiskt, när de trodde de sjöng Russia goodbye (nej, de var inte högt i kurs då heller), men det var som sagt lasha tumbai som sjöngs, och det lades till i titeln för att folk inte skulle höra fel.

I alla fall. Dancing lasha tumbai blev som sagt en enorm hit på Eurovision-dansgolven och Verka Serduchka (eller Andriy Danylko som personen bakom karaktären heter) har lite blivit ett stående inslag i Eurovison-sammanhang sedan dess. Singeln kom tvåa i Finland, samt 6:e här hemma i Sverige där Basshunter gjorde en remix på låten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011