Några silverklädda dansande ukrainare på en scen i Helsingfors 2007 fick hela europa att skrika Danzig!
Jupp, det var Eurovision Song Contest när det var som bäst och mest skruvat. Men alla verkligen älskade Verka Serduchka och bidraget Dancing lasha tumbai.

Nordiska Favoriter

Efter vinsten i den nationella uttagningen i Uraina ansågs texten för politiskt, när de trodde de sjöng Russia goodbye (nej, de var inte högt i kurs då heller), men det var som sagt lasha tumbai som sjöngs, och det lades till i titeln för att folk inte skulle höra fel.

I alla fall. Dancing lasha tumbai blev som sagt en enorm hit på Eurovision-dansgolven och Verka Serduchka (eller Andriy Danylko som personen bakom karaktären heter) har lite blivit ett stående inslag i Eurovison-sammanhang sedan dess. Singeln kom tvåa i Finland, samt 6:e här hemma i Sverige där Basshunter gjorde en remix på låten.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.