Knivskarpa gitarr-riff driver framåt medan omedelbart beroendeframkallande lager av elektro-möter explosion av energi. Låten Same Team ger oss olycksbådande, grubblande atmosfär som kompletterar dess existentiella frågeställningar. Sammantaget skapas en dynamiskt stark poplåt  som känns lika delar upplyftande och djup. 

Same Team är en av de första låtarna jag skrev för mitt kommande album. Jag hade gått igenom många personliga och arbetsrelaterade konflikter. Jag kände att jag hade dragits in i världar som jag inte förstod , och föra samtal med människor där vi bara inte pratade samma språk. Ett team går igenom upp- och nedgångar, men drar sig ofta samman för att bli ännu starkare, men i vissa fall gör det precis tvärtom. Jag började ifrågasätta: vad gör jag om det laget får mig att tvivla på mig själv och de beslut vi fattar?”

Alice Merton

Den officiella videon till Same Team ger både en uppfinningsrik visuell metafor och en subtil twist till låtens koncept. Alice Merton flyr till en avlägsen stuga som ligger djupt inne i bergen, isolerad från samhället och lämnar det förflutna bakom sig. När hon ger sig in i den omgivande skogen övertalas hon av en mystisk maskerad figur, kanske någon från hennes förflutna. Den pulserande spänningen kommer till sin spets med en överraskande slutlig uppgörelse.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.