Insvept i rosa pastell och en medryckande popproduktion sjunger Leyonclou om ett otroligt viktigt budskap. Nämligen psykisk ohälsa. Nya singeln Hindsight kommer donera 50% av kampanjintäkter till Suicide Zero för att stötta deras arbete. Strax innan låtsläppet ställde vi några frågor till denna otroligt lovande artist.

Skicka in din musik

Aktuell med singeln HINDSIGHT varför den titeln och vad handlar låten om?

Hindsight handlar om kampen mot psykisk ohälsa, att vara längst ned på botten, men att vilja ta sig upp och överleva. Önskan och strävan efter att en dag få ”See it in Hindsight”, alltså att få se på en situation i efterhand, med andra ögon. Hindsight beskriver bra det jag känner och befinner mig i just nu. Att jag kan titta tillbaka på den personen jag var, och se hur långt jag kommit. ”In hindsight” så kan jag säga att det var värt det. All kamp och alla motgångar ledde mig så småningom till den jag är idag, och det blev faktiskt bättre.

Låten har ett vackert orkestralt drömskt intro berätta mer om varför du valde att inleda så? 

Det ligger en slags vacker melankoli i introt, som får lyssnaren att komma in i rätt sinnesstämning. Det vackra och drömska som både kan få låta hoppfullt, samtidigt som det kan göra ont och skava.

Foto: Pressbild

Soundet är eklektiskt, energifyllt och elektroniskt. Hur har du kommit fram till den här ljudbilden?

Soundet är väldigt färgglatt och speglar min personlighet. Jag känner också att det kan vara fint att lyfta svåra och tunga ämnen med ett lättare sound. Det är ju också så att det som verkar glatt utåt, inte alltid är det.

50% av låtens intäkter kommer gå till Suicide Zero, vad betyder den organisationen för dig? 

Suicide Zero betyder väldigt mycket för mig då deras arbete är så oerhört viktigt. Min mamma förlorade sin far vid 15 års ålder till denna hemska sjukdom som är mental ohälsa, och jag känner så många som inte skulle varit med oss idag om det inte vore för den hjälp som finns. Bland annat hade jag själv inte varit här. Så jag är tacksam att såna här organisationer finns, och jag är ärad att få kunna hjälpa till att stötta genom det här projektet med kampanjen.

Singelomslaget är färgglatt men ändå melankoliskt. Vad är storyn bakom valet av bild? 

Tanken med omslaget är att det ska spegla en sjukhussal. Första versen utspelar sig på just en psykakut, och jag vill spegla ensamheten och rädslan som finns på den platsen även på omslaget. 

Vad skulle du säga är karaktäristiskt för Leyonclou som artist? 

Mitt stora fokus i mitt artisteri är känslor. Både i musik och uttryck. Jag vill blanda färgstarka intryck med djup och mening. Jag älskar även att framträda live och det är där jag mår som allra bäst, så mitt scenuttryck är också mycket det som karaktäriserar mig som artist. 

Med så pass mycket talang för välkomponerade pop måste jag fråga vad du kommer från för musikalisk bakgrund? 

För det första, tack för de fina orden! Jag kommer från en musikerfamilj med både hårdrockare, schlagerfantaster och klassiskt musicerande talanger. Så musik har alltid varit något som funnits nära mig, på olika sätt och vis. Jag har uppträtt mycket, spelat i band och skrivit låtar väldigt länge och kommer väl egentligen från rock och punk, men har förälskat mig i pop på senaste tiden. När jag 13 år gammal gick på Lady Gagas ”Born This Way Ball” blev jag helt förälskad i hennes artisteri, och hon har därefter varit en väldigt stor inspiration. 

Foto: Pressbild

Vad inspirerar dig när du skriver? 

Det som inspirerar mig är verkliga händelser och saker som lämnat avtryck hos mig på ett eller annat sätt. Starka känslor är ofta en drivande faktor och det hjälper mig att få ut allt jag vill säga i både text, melodi och produktion.

Det känns som den här låten markerar starten på ett riktigt starkt musikår för dig, så vad händer 2022? 

Jag har såå många planer och hopp om 2022! Jag sitter dagligen i studion och skriver, just nu mest till andra artister, men även till mig själv. Jag håller precis på att bli klar med det som planeras bli nästa singel! Då blir det ett lite annat sound, där jag går tillbaka till rötterna, lite mer rockinfluerat. Så håll ögon och öron öppna, för snart kommer ännu mer musik!

Sista frågan, det här är din andra singel som artist efter framgångsrika Liquor Excuses så vad har du för förväntningar på den här låten? 

Mina förväntningar, eller snarare förhoppningar för låten är att den ska få nå ut till just den som behöver höra det budskap den för med sig. Om jag får vara en del i att hjälpa någon i en jobbig situation, så som musiken hjälpt mig många gånger, så är jag mer än nöjd. Jag hoppas att folk kommer gilla Hindsight lika mycket som Liquor Excuses!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011