Never Ending Project är tillbaka i bloggen igen. Sist ni hörde Dala-bandet här i bloggen var med singeln The darkest one, yet the biggest light som släpptes i höstas. Nya singeln heter Fall in to grace och är en låt som präglats av pandemin.
Saken är den att Fall in to grace kom till efter en upplevelse på IVA 2020.

”Låttexten skapades mitt i en fruktansvärd tragedi inne på IVA bland slangar, maskiner och påsar med alla sorters vätskor, och med blåa uppblåsta handskar som hade lagts på en axel för att huvudet inte skulle åka ner.
Texten tar sitt avstamp i den upplevelsen för att sedan utmynna till hopp. Men texten är så pass abstrakt att man får göra sina egna tolkningar.”

Fall in to grace är producerad tillsammans med Andreas Dahlbäck och känslan bandet ville uppnå var den där livekänslan som lyst med sin frånvaro så länge under pandemin.

”Vi ville få en live-känsla i låten, därför spelade vi in alla samtidigt i studion. Det blev en gemensam tagning med trummor, bas, gitarr, keys och sång, sen har vi lagt på lite Never Ending-gitarrer och stämmor uppe på det. Men grunden är en tagning för att få en live känsla!
Det var fantastiskt att få spela tillsammans i studion, det var ju så länge sedan vi spelade live!”

Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.