Never Ending Project är tillbaka i bloggen igen. Sist ni hörde Dala-bandet här i bloggen var med singeln The darkest one, yet the biggest light som släpptes i höstas. Nya singeln heter Fall in to grace och är en låt som präglats av pandemin.
Saken är den att Fall in to grace kom till efter en upplevelse på IVA 2020.

Apple Music

”Låttexten skapades mitt i en fruktansvärd tragedi inne på IVA bland slangar, maskiner och påsar med alla sorters vätskor, och med blåa uppblåsta handskar som hade lagts på en axel för att huvudet inte skulle åka ner.
Texten tar sitt avstamp i den upplevelsen för att sedan utmynna till hopp. Men texten är så pass abstrakt att man får göra sina egna tolkningar.”

Fall in to grace är producerad tillsammans med Andreas Dahlbäck och känslan bandet ville uppnå var den där livekänslan som lyst med sin frånvaro så länge under pandemin.

”Vi ville få en live-känsla i låten, därför spelade vi in alla samtidigt i studion. Det blev en gemensam tagning med trummor, bas, gitarr, keys och sång, sen har vi lagt på lite Never Ending-gitarrer och stämmor uppe på det. Men grunden är en tagning för att få en live känsla!
Det var fantastiskt att få spela tillsammans i studion, det var ju så länge sedan vi spelade live!”

Du hör resultatet här nedan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.