Influerad av sin pappas musiksmak som The Eagles, Bob Dylan och Pink Floyd. Tillsammans med några av sina egna som Blink 182, Skrillex, Sam Fender och The 1975 har Burlington skapat sin eget helt unika sound och mix av diverse influenser.

Apple Music Svensk Pop

På nya singel Summer’s Calling glider artistens distinkta sång över en atmosfärsik produktion för att skapa en indiepoplåt full av bra vibbar. Den smarta användningen av syntar smälter samman perfekt med mer organiska inslag för att skapa ett ljudlandskap som ger en nostalgisk sommarkänsla. 

”I den här låten gör jag några jämförelser med sommaren och livet. På sommaren älskar alla att komma ut och göra saker, utforska naturen och njuta av det varma solskenet. Jag tar den idén och försöker använda den i andra livsbeslut, varför vänta med att fullfölja drömmar eller idéer? När det är sommartid tänker vi inte riktigt två gånger på att vara utomhus så varför inte gå ut och fånga dagen. Jag hoppas också att den här låten får vintersäsongen att lysa upp!”

Burlington

Burlington beskriver sin musik som ”chill-in-the-park” och ”feel good”. Som sångare, låtskrivare och producent utforskar artisten ljudet av livet och värnar om själens välmående.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.