Tredje singeln från lovande artistprojektet Beige heter Dumbom och talar om att dejta en person som alltid ”leaves you hanging”. Med en imponerande fingertoppskänsla blandar artisten RnB, neosoul och pop på ett helt unikt sätt. Helheten är synthigt, groovy och fullkomligt trollbindande. Att det därtill ligger en skön retro-doftande känsla som för mig tillbaka till 2000-talets RnB är lysande. Passande nog kombinerar även låten känslomässig text med mer upplyftande produktion. Med andra ord en låt som man kan dansa gråtandes till men ändå finna en inre styrka och det är den bästa formen av pop enligt mig. Självklart var jag tvungen att ställa några frågor om släppet, resultatet tar du del av nedan.

Skicka in din musik

Aktuell med tredje singeln DUMBOM under namnet Beige, vad handlar den om? 

Den handlar om frustrationen av att dejta någon helt på den personens villkor. Som alltid prioriterar annat, men ändå vill ha dig kvar som en trygghet. Du är beredd att gå hur långt som helst för att få lite bekräftelse men inser tillslut att du dejtar en dumbom… Man kan bli helt förblindad av att tycka väldigt mycket om någon och se förbi alla red flags. Låten handlar om att vakna ur den kärleksdvalan och inte längre acceptera att bli behandlad hursomhelst.

Foto: Ida Lagevik

Du beskriver låten som en ”Bitch Slap Song”. Vad innebär det? 

Låten utspelar sig när du väntar på din dejt ännu en gång – du har dukat bordet, lagat personens favoriträtt och gjort dig fin. Timmarna går och efter att ha druckit fler och fler glas vin och blivit lite full och känslosam tänker du äntligen ”fuck dig, jag förtjänar bättre än det här”. Man vill bara få ge personen en bitch slap! Det känns väldigt kraftfullt på ett tjejigt sätt och det är så jag vill att låten ska kännas.

För mig är det här en låt man kan dansa gråtandes till och samtidigt finna styrka. Är det ett tema för ditt artisteri skulle du säga? 

Ja! Och jag hade älskat att se dig dansa gråtandes till dumbom haha!

Jag vill skriva om känslor som kan vara ångest-, eller skamfyllda och som folk kan känna igen sig i men samtidigt ha kul och skratta lite åt. Jag vill inte vara rädd för att skriva om något, det ska vara 100%.

Soundet andas RnB, neosoul och pop, hur har du kommit fram till den ljudbilden? 

Det har nog bara kommit naturligt. Jag har själv lyssnat på oändliga mängder rnb och andra närliggande genres och älskar artister som Summer Walker, Sza, Erykah Badu osv… 

Var hämtar du inspiration ifrån när du skriver? 

Jag hämtar inspiration från saker jag upplever, människor jag träffar och känslor och tankar som snurrar runt i mig. Men också jättemycket från andras musik och andra konstformer. Naturen är väldigt inspirerande också!!

Tillhörande art-work är lekfullt, lite nostalgiskt och går i skimrande rosa. Hur kom du fram till konceptet? 

Jag ville måla upp bilden av att ha fixat sig i timmar och gjort sig sexig för någon men ändå bara slutar upp väntandes! Man vill hålla uppe en fasad av att man är chill och inte bryr sig. Det är ju egentligen så otroligt pinsamt och utlämnande att vara i en sån situation så jag ville få göra den lite glamorös och spegla den ”obrydda” ytan.

Foto: Ida Lagevik

Förutom Beige är du även verksam under namnet GREiP, hur kom det sig att du startade ett nytt artistprojekt? 

Man kan nog säga att GREiP är ett alterego för Beige nu. GREiP är mer poetisk, skör men framförallt mitt rap-jag! beige är ett utforskande av alla hörn och kanter av mig själv och att va tjej idag. Det är kul att leka med och utforska stereotyper av vad en tjej tänker, känner och hur hon beter sig. Det har ju länge ansetts dåligt att va en tjejja så därför vill jag utforska de sidorna av mig själv.

Hur föddes idén till Beige? 

Jag ville göra musik på ett kompromisslöst sätt – kunna skriva om tankar som jag tyckte var töntiga, fula eller roliga – men tänkte att det inte gick för att jag hade en idé om vad som var coolt för en artist och låtskrivare. Jag såg mig själv mycket utifrån och ville komma bort från det. Därför valde jag att från en början gå in som anonym i beige och på det sättet bara vara en vanlig beige tjej som egentligen kunnat vara vem som helst. 

Vad kan vi förvänta oss av ditt musikår 2022? 

Massa musik! Jag har flera inplanerade släpp som jag vill ska väcka känslor och tankar som inte har fått ta plats innan. Jag längtar också jättemycket till att spela live!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011