Ester Fox är tillbaka här i bloggen med singeln Obsessed. En skönt medryckande låt på knappt två minuter. Med andra ord en perfekt pop-injektion för att få igång dig.
I samband med låten kände jag att det var läge att ställa en knippe frågor till artisten. Så här kan du läsa mer om Obsessed, arbetet med den och Ester Fox popresa.

Svensk Pop Apple Music

Du är aktuell med singeln Obsessed – vad handlar den om? 

Den handlar om känslan när du bara inte kan få nog av någon eller något. Du gör vad som helst för att få träffa personen du inte kan sluta tänka på, spela det där spelet eller vad det nu kan vara. Adrenalinet rusar, pupillerna är stora och du har totalt fokus. Ingenting kan hindra dig och du är oövervinnelig. 

Låten är skriven av dig tillsammans med Ida Kabel och Alexander Ek. Hur arbetade ni fram låten? 

Vi träffades på ett songwriting camp i Stockholm, Camp EGOEdition Björlund. Jag hade aldrig skrivit med dom tidigare och vi klickade riktigt bra! Vi tog inspiration från Tayla Parx och endel från K-popvärlden. Vi fick till i stort sett hela grunden med produktion och melodi under dom timmarna i studion och sen satt jag och Ida på zoom vid ett annat tillfälle och benade ut texten. Att jag bokstaverar O B S E S S E D och repeterar det tycker jag är riktigt ballt och att låten bara är 1:54 lång känns väldigt kul och utmanande! Det är nästan så att låten är anpassad för att vara på repeat.

Blir du lätt besatt i saker eller personer? 

Jag blev kär vid första ögonkastet för några år sedan och kunde inte sluta tänka på den killen. Vi blev tillsammans några veckor senare och jag flyttade in direkt. Jag och Christian gifte oss i somras och jag är så tacksam att få dela livet med personen jag är helt galen i. Jag är även en sån person som kan ha samma låt på repeat i flera dygn och då finns det inte plats för något annat! I perioder kan jag bli helt insnöad på att bara äta en maträtt. 

Gillar designen på omslaget, både på Obsessed och föregångaren Talk to me. Berätta, hur arbetade ni fram det? 

Tack! Jag har börjat samarbeta med en kvinna, Rozha Baban, som hjälper mig att bolla idéer på hur min visuella image ska se ut i sociala medier. Det är jag själv som fotat och redigerat, och av ca 10 olika redigeringar så tyckte vi att detta utseende klingar bäst med vart Ester Fox är på väg. Svart läppstift, vridet porträtt, chromatica-effekt och ett sjysst rosa/orange filter känns klockrent! 

Jag fångade upp dig redan 2016 med debuten Golden Rush. Mellan 2016 och 2021 har det blivit tre singlar. Vad har gjort att du skyndat långsamt? 

Jag började studera på Kulturamas sånglinje i Stockholm några år. Där fick jag prova på att sjunga massa olika genrer och verkligen jobba med min röst, något jag är enormt tacksam över att jag valde att göra. Jag fick ett stort intresse för jazz och kände mig kluven om vilket håll jag skulle gå och under den perioden tror jag att jag ”tappade bort” lite om vem Ester Fox var. Något som också var som en bromskloss i det hela var att jag hade mer eller mindre ångest över sociala medier för hur många likes, följare, streams osv jag skulle få. Nu på senare tid så har jag börjat tänka ”äsch, fuck it, yolo”. 

Vad inspirerar dig som oftast när du skriver låtar? 

Oftast så är det jobbiga saker som inspirerar mig, saker som gör ont. Jag är en väldigt glad person och har nära till skratt, men musiken får vara mitt fria space. Jag brukar få mycket idéer när jag ska sova och då brukar jag spela in dom på röstmemo på telefonen. När jag sen lyssnar på ljudfilerna i efterhand så kunde det bli att jag inte fattade hur jag tänkte, så nu för tiden brukar jag även tala in en liten guide till hur jag tänkte minuten innan jag somna. 

Fox förresten. Var kommer räven ifrån? 

Kul att du frågar! Jag var på en festival typ 2012 och satt i mitt tält och ville byta mitt användarnamn på instagram. Jag började spåna på om jag skulle ha med något coolt djur i mitt namn och skrev upp förslag som Ester Wolf, Ester Uggla (lol) och Ester Owl. När Fox kom upp så kändes det helt rätt i och med att jag under den perioden även hade eldrött hår.

Vad kan vi se fram emot under 2022 från Ester Fox? 

Jag jobbar mot en större samling låtar och det är en dröm att släppa ett album. Jag själv lyssnar i stort sett bara på album så varför ska jag då inte göra ett? Jag älskar att få följa med på en längre musikalisk resa. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011