Igår såg jag Francesca e Luigi live för första gången när de spelade på Skeppet här i Göteborg. Jag verkligen älskade hur Jessica Brannefors och Martin Permer gick 100% in i sina karaktärer på scenen när de levererade fyra låtar från nya albumet Dirty Disco. Det blev kitsch, camp och en massa härlig Italo disco. Receptet på en riktigt bra torsdag skulle jag säga.

Favoriter Apple Music

Idag släpper duon musikvideon till albumets titelspår Dirty Disco. En lysande poplåt med medryckande synthar och underhållande text. Videon i sig är faktiskt bandets tolfte i ordningen och den har premiär här i bloggen!

Om låten och videon berättar Martin:

”Låten Dirty Disco gjordes som en uppföljare till förra albumets Watch me dance tonight. Vi tyckte att det behövdes ett spår även till nya albumet som hade mycket italodisco i sig. Musikvideon gjordes också som en uppföljare. Och precis som i Watch me dance tonight blev det blanka silverväggar och provdockor. 
Jessica messade mig klockan tre på natten och skrev att hon fått väldens bästa idé till videon: ”Jag ska slicka en tjej i ansiktet!”.
Nu hade vi ju våra provdockor och det kändes lite enklare, haha!”

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.