Igår såg jag Francesca e Luigi live för första gången när de spelade på Skeppet här i Göteborg. Jag verkligen älskade hur Jessica Brannefors och Martin Permer gick 100% in i sina karaktärer på scenen när de levererade fyra låtar från nya albumet Dirty Disco. Det blev kitsch, camp och en massa härlig Italo disco. Receptet på en riktigt bra torsdag skulle jag säga.

Idag släpper duon musikvideon till albumets titelspår Dirty Disco. En lysande poplåt med medryckande synthar och underhållande text. Videon i sig är faktiskt bandets tolfte i ordningen och den har premiär här i bloggen!

Om låten och videon berättar Martin:

”Låten Dirty Disco gjordes som en uppföljare till förra albumets Watch me dance tonight. Vi tyckte att det behövdes ett spår även till nya albumet som hade mycket italodisco i sig. Musikvideon gjordes också som en uppföljare. Och precis som i Watch me dance tonight blev det blanka silverväggar och provdockor. 
Jessica messade mig klockan tre på natten och skrev att hon fått väldens bästa idé till videon: ”Jag ska slicka en tjej i ansiktet!”.
Nu hade vi ju våra provdockor och det kändes lite enklare, haha!”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.