Låt oss presentera RONIA, ett spännande nytt namn på den svenska musikscenen. Idag släpps debutsingeln Ghost, som sätter tonnen för artistens dark-pop sound. För att förstärka känslan ytterligare kompletteras singeln av en videon med skräckfilmstema. Läckert melankoliskt med lagom mängd mörker erbjuder denna 21-åring ett unikt melodispråk. Så välkommen in i RONIAS universum av mörka harmonier, starkt historieberättande och fängslande produktion. Nedan hör ni artisten berätta mer om nya singeln.

POPMUZIK LOVER 2

Aktuell med debutsingeln Ghost. Vad är det för känslor som går igenom kroppen inför att släppa sin första låt under artistnamnet RONIA? 

– Att släppa min första singel som RONIA känns oerhört efterlängtat. Det här är en låt som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Jag är väldigt spänd på att höra hur alla kommer ta emot något som betyder så otroligt mycket för mig. Trots att man är väldigt nervös och orolig för om andra människor ens kommer att tycka om låten lika mycket som man själv gör så finns det även en väldigt stark känsla av stolthet. Jag är verkligen så himla taggad.

Vad handlar Ghost om? 

ghost handlar om att inte kunna släppa taget om det som inte längre är bra för en. Ångest är ett väldigt centralt tema i låten, och för mig så är spöket en symbol för min ångest. Den handlar också om att beskylla sig själv för att man inte vågar eller kan släppa taget, vilket kan leda till destruktiva beteenden och ännu mer ångest. 

Din musik beskrivs som dark-pop.
1. Hur har din fascination för den genren vuxit fram.
2. Hur bestämde du dig för att du skulle anamma detta sound i din egen musik och artisteri? 

  1. Jag har alltid älskat det mörka i livet, och framförallt mörka låttexter. När jag var ung började jag lyssna mycket på Lana Del Rey och på senare år har jag lyssnat mycket på Billie Eilish. Jag vill gärna att man ska känna något av musik, och jag kan tycka att vanlig pop inte riktigt träffar mig på samma sätt som den mörka gör. Jag har alltid tyckt att konst har starkare effekt när den rör mindre lättsamma ämnen. Dessutom har jag sedan jag var väldigt ung lidit av mycket ångest och har därför relaterat mer till den mörka popen eftersom att den ofta rör sådana ämnen. 
  2. Det känns bara så naturligt att skriva och producera låtar som handlar om mitt mörker. Jag har mycket lättare att uttrycka mig när jag känner ångest eller sorg, vilket ofta leder till att musiken måste spegla den känslan och blir till mörk pop. 
Foto: Oake Digital

Vad jag föll för i Ghost är ditt starka melodispråk och snygga körarrangemang. Vad kommer du från för musikalisk bakgrund?

– Jag gick på musikskola från att jag var tio tills att jag blev sexton. Där hade vi en del körsång, och jag har nog definitivt influerats av den. Själv tycker jag att körsång är sjukt maffigt och vill väldigt gärna använda mig av det i min egen musik. Trots att vi i skolan inte gjorde så mycket mörk pop så har ju musiken alltid funnits där för mig enda sedan barnsben. 

Tillhörande video går i skräcktema. Hur kom du fram till det?

– En av mina hobbys är att kolla på skräckfilm och det var därifrån idén kom. Jag ville få in en viss obehagskänsla visuellt eftersom att det skulle passa med låtens vibe och låttitel.

Vad är storyn bakom ditt artistnamn RONIA? 

– Mitt mellannamn är faktiskt Ronja! Det är ju på ett sätt väldigt svenskt eftersom att Ronja Rövardotter är en av Sveriges mest folkkära karaktärer. Jag ville dock att mitt artistnamn skulle passa internationellt också, vilket gjorde att det sedan fick bli RONIA med i.

Du har själv sagt; ”I Västerås finns inget annat att göra än att ha ångest.” har du lust att utveckla den meningen lite? 

– Haha, ja, jag älskar Västerås, men det finns verkligen typ inget att göra här. Speciellt inte nu under pandemin. Då går tiden istället åt att fundera mycket. Och när jag funderar mycket tenderar det till att inte alltid vara så positiva tankar, vilket ibland leder till ångest.

Vad händer under ditt musikår 2022? 

– Under 2022 är tanken att släppa fler singlar och till sist ett album. Det är verkligen en dröm jag haft sedan jag var liten och nu är det så nära! Jag ser verkligen fram emot att få dela det som jag har skapat. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011