Efter att ha spelat i olika band sedan 2013 är det dags för Alicewell-basisten Kim Davidsson att själv ställa sig i rampljuset som soloartist när han nu släpper singeln Första gången.

Favoriter Apple Music

Låten bjuder på en upplyftande och luftig produktion med pulserande synthar och bubblande känsla när Kim sjunger om den där speciella någon som får saker att kännas bra.
Personligen gillade jag ju detta massa.

Jag skickade över en knippe frågor till Kim som du kan läsa här nedan.

Du berättar i din presentation att du spelat i olika band de senaste 10 åren. Vad har dessa år givit dig för erfarenheter och lärdom som musiker skulle du säga?

De har lärt mig så mycket, från hur man spelar in låtar till scennärvaro. De har verkligen format mig i musiken, alla har varit sjukt talangfulla och känner en ära att få ha möjligheten att få spela musik med dem. Den bästa erfarenheten som jag har fått lära mig är att man utvecklas inte om man inte släpper musiken, man kan alltid förbättra sin låt men om du inte har nåt att titta tillbaka på så blir det svårt att förbättra sig till sin nästa låt.

Har solodrömmarna funnits där i bakgrunden hela tiden? Har du tillexempel vid sidan om bandet skrivit en hel del låtar genom åren?

Nä jag har alltid gillat att spela i band, det har varit en fin kamratskap och jag hoppas att jag kommer få spela live med mina gamla bandmedlemmar. Men det senaste tre åren har jag börjat att skriva själv och kände att vore kul att släppa solo för att se hur folk tycker och responsen har varit guld alla har varit jätte snälla och rara.

Vad fick dig att tillslut ta steget att själv släppa musik?

Det var när jag höll på och skriva på en annan låt som jag hoppas jag gör klart snart, och när jag satt och spelade den så kände jag vad har jag att förlora. Jag har alltid varit rädd att visa vad jag kan tillföra i musik världen. Alla som håller på med musik är så talangfulla idag så jag kände nästan att jag skulle typ bli utskrattad. Men ingen kommer ihåg en fegis så jag la ut Första gången som ett lite test för att se vad folk tycker om den och alla har varit jättefina.

Hur hittade du ditt sound till till soloprojekt?

Det var tack vare Lukas Åbrant-Fredriksson. Han hjälpte mig jättemycket och jag är supernöjd med det, han skapade en sån bra låt med den text och musik jag hade.

Vilka artister har inspirerat dig själv under åren?

Det är så många som kommer och går känns det som, men nu på rak arm så skulle jag nog säga. Oskar Linnros, Magnus Uggla , Tomas Ledin och Laleh.

Berätta om Första gången, vad handlar låten om?

Den handlar om att man har det rätt svårt i förhållande att verkligen öppna upp sig själv, vilket gör att man gärna stänga ut folk innan det blir seriöst. Men man vill inte ha det så och man vill ha en lång framtid med den man träffar men det krävs lite tid och ju längre man visar tro på att man vill vara med varandra så kommer det bli bra.

Minns du känslan när du skrev låtgen?

Ja känslan va lite lättnad typ terapi haha, va skönt att få typ prata ut om hur jag kan känna ibland.

Jag gillar arrangemanget av låten. Hur arbetade du fram det?

Allt började med att jag satt hemma med min gitarr och tog fram ackorden och små nynnade och så när jag kom fram till refrängen så satt den klockrent, text och melodin kändes helt perfekt. Sen så skickade jag den telefoninspelningen till Lukas Åbrandt-Fredriksson, Robert Kolar och Jonatan Nyberg-Kaski och dom sa att dom diggade den och Lukas började jobba med den nästan direkt och fick fram den sköna musiken. Sen har vi ändrat lite under tidens gång.

Vad är din vision framåt nu? Mer musik? Spelningar? Samarbeten?

Jag vill släppa så mycket som möjligt helst ett album, men jag kör nu att släppa singlar först och slå ihop dem sen till ett album. Just nu jobbar jag på två låtar som jag vill släppa snart och sen har jag ett samarbete med Jonatan NK och hoppas få släppa den snart. Spelningar är jag helt öppen för så vill nån att jag spelar så kommer jag vill ha några låtar till innan jag börjar skriva till ställen om man kan få spela hos dom.

Kim Davidsson

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011