Brittiska sensationen Alfie Templeman annonserar sitt debutalbum Mellow Moon och ger samtidigt ut den lysande singeln Broken. Här blandas en organiskt hållen produktion med rätt mängd pop/indie för att skapa en unik lyssning som både är flummigt trippy och funkig. Fullkomligt älskar det! 

”Det är lite av en hymn för folk i min ålder, alla de svängningar som det innebär att vara tonåring och att hitta sig själv. Det handlar om att inse att analysera sig själv är en viktig del av att växa upp.”  

Alfie Templeman

Singeln åtföljs även av en musikvideo regisserad av Jack Turner och producerats av Blood Films. Vi ser en kluven Alfie Templeman kämpa med att känna sig fast likt en Ken-docka. Men allteftersom tillkännage att livet inte alltid blir som man planerar och således bli fri från sin plastförpackning. 

Det var bara genom att omfamna ärlighet och övervinna rädslan för att misslyckas som artisten  kunde gå vidare i livet. Något som resulterat i en 14 spår lång platta där Templeman föreställer sig en annan värld, en värld där han är tillfreds och inte distraherad av livets många utmaningar.

”Jag tror att folk tror att jag är en lättsam, utåtriktad person, men det finns många fler lager i mig och den här skivan visar det. Att skriva låtar som Broken, Take Some Time Away och Mellow Moon var som terapi. Det var jag som frågade mig ’Vad är det för fel på mig?’ och ’Hur ska jag bli bättre?’. Att bara reda ut saker och ting i realtid. Jag hade terapi men det fanns fortfarande saker som var olösta i mitt sinne. Så jag vände mig till musiken för att få svaren.”

Alfie Templeman

Med över 120 000 000 streams världen över och en succéturné som support för Chloe Moriondo i Nordamerika är Alfie Templemans globala attraktionskraft på väg att nå feberhöjd. På hemmaplan ser han stort stöd från BBC Radio 1 och kommer snart att ge sig ut på en brittisk headlineturné i med stöd av bolagskamraten Pixey

Nya singeln Broken ser och hör ni här! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.