Brittiska sensationen Alfie Templeman annonserar sitt debutalbum Mellow Moon och ger samtidigt ut den lysande singeln Broken. Här blandas en organiskt hållen produktion med rätt mängd pop/indie för att skapa en unik lyssning som både är flummigt trippy och funkig. Fullkomligt älskar det! 

Apple Music

”Det är lite av en hymn för folk i min ålder, alla de svängningar som det innebär att vara tonåring och att hitta sig själv. Det handlar om att inse att analysera sig själv är en viktig del av att växa upp.”  

Alfie Templeman

Singeln åtföljs även av en musikvideo regisserad av Jack Turner och producerats av Blood Films. Vi ser en kluven Alfie Templeman kämpa med att känna sig fast likt en Ken-docka. Men allteftersom tillkännage att livet inte alltid blir som man planerar och således bli fri från sin plastförpackning. 

Det var bara genom att omfamna ärlighet och övervinna rädslan för att misslyckas som artisten  kunde gå vidare i livet. Något som resulterat i en 14 spår lång platta där Templeman föreställer sig en annan värld, en värld där han är tillfreds och inte distraherad av livets många utmaningar.

”Jag tror att folk tror att jag är en lättsam, utåtriktad person, men det finns många fler lager i mig och den här skivan visar det. Att skriva låtar som Broken, Take Some Time Away och Mellow Moon var som terapi. Det var jag som frågade mig ’Vad är det för fel på mig?’ och ’Hur ska jag bli bättre?’. Att bara reda ut saker och ting i realtid. Jag hade terapi men det fanns fortfarande saker som var olösta i mitt sinne. Så jag vände mig till musiken för att få svaren.”

Alfie Templeman

Med över 120 000 000 streams världen över och en succéturné som support för Chloe Moriondo i Nordamerika är Alfie Templemans globala attraktionskraft på väg att nå feberhöjd. På hemmaplan ser han stort stöd från BBC Radio 1 och kommer snart att ge sig ut på en brittisk headlineturné i med stöd av bolagskamraten Pixey

Nya singeln Broken ser och hör ni här! 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.