Luke MacDonald debuterar som artisten Chasing Luma ett projekt definierat av introspektion och att utforska några av livets mest utmanande teman genom en alternativ popljudbild. Debutsingel heter Bittersweet och blandar organiska inslag med snyggt krispig elektroniska inslag.

Nordiska Favoriter

Bittersweet var låten som fick mig att bestämma mig för att göra det här projektet. Under en lång tid var jag verkligen vilsen och inte säker på vad som lät som ”jag.” Så jag försökte glömma allt jag visste om att göra musik och börja från ingenting. Jag gjorde minst en låt om dagen och mycket av det var inte bra. 2019 gjorde jag den första versionen av Bittersweet och något klickade för mig, det var ett riktigt speciellt ögonblick. Jag kände att så många nya idéer kom till mig på en gång! Utan att vara för avslöjande handlar låten om att stå vid ett vägskäl i världen och kämpa för att hitta din sanning. Den handlar om att fråga sig själv om det är värt att överge allt man vet, eller att stanna i sin komfortzon. Att veta att du vill ha mer av livet, men inte riktigt veta hur du ska få det ännu. Att vara medveten om att du förmodligen kommer att bli lyckligare om du följer ditt hjärta och ambition, men att vara lite rädd om kostnaden för det.” 

Chasing Luma

Undangömd i en liten stad utanför Kanadas östkust började Luke MacDonald sina musikaliska resa när han var 8 år gammal. Det var då artisten tog upp en gitarr och upptäckte fördelen med att skriva låtar. Under början av sin karriär producerade Luke främst dans och elektronisk musik. Även om den prisade producenten var framgångsrik i det han gjorde kände han ingen koppling mellan sitt liv och sin konst. Efter en lång tids författarblockering tittade Luke MacDonald inåt för att återupptäcka och omdefiniera sin musikaliska väg. När han återvände till en grundläggande plats för barnslig passion, förnyade Luke sina löften om låtskrivande samtidigt som dansmusikens hölls i det perifera. 

Nu pånyttfödd, här är chasing luma. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.