Första veckan i Februari och det är dags för Johan och Sebastian att lista fem favoriter av alla de låtar som släppts den senaste veckan. Så det är lika bra att dra av plåstret med en gång.
Här kommer en knippe låtar du inte får missa.

Skicka in din musik

Johans Popfavoriter

Dubstar – Token

När Dubstar låter som Pet Shop Boys är de ändå som bäst. Som på nya singeln Token som hittills är en av årets bästa låtar skulle jag säga. Snygg synhpop som visar att kombinationen Stephen Hauge och Dubstar är lika med popmagi.

Amskøld – Lose myself in you

Amskøld visar än en gång att han är en av Sveriges bästa artister när han släpper den stora balladen Lose myself in you där han sjunger om att våga släppa in någon inpå livet. Att låten snyggt växer för varje vers gör ju inte det hela sämre för en som älskar när det blir lite av extra allt i låtar.

Jonas Lundvall – Let it go

Chamberpop blev verkligen något som jag fastnade för i veckan. Jonas Lundvall skapar klassisk och välarrangerad pop skulle jag säga här. Det är snygg ljudbild och harmonier. Något man tyvärr inte är direkt bortskämd med i många låtar. Men Jonas levererar med bravur.

Lina Melander – Jag kommer aldrig att dö för dig

Snyggt och dramatisk blir det när Lina Melander sjunger om slutet på ett förhållande. Det är starkt berättat och samtidigt som det är riktigt bra pop som får mig att tänka på Amason och Fleetwood Mac.

Röyksopp + Alison Goldfrapp – Impossible

Snyggt och suggestivt blir det när Röyksopp och Alison Goldfrapp för sitt första samarbete. Det är denna typ av drömliknande trance som jag verkligen älskar och skulle kunna dansa till en hel natt. -Och snart för vi göra det igen.

Sebastians Popfavoriter

Flume + MAY-A – Say Nothing 

Innovationen i Flumes produktioner är nog vad som alltid intresserat mig mest. Kombinationen av de otroliga pop-melodierna som möter stökiga elektroniska synthar och komplexa rytmer gör honom säregen och fullkomligt unik. Nya singeln Say Nothing är inget undantag. 

Dajana – What Love Do 

Med en självklar attityd och orädd produktion imponerar Dajana stort när hon släpper What Love Do. Röst, budskap och känsla står i perfekt harmoni, det här är låten man slår på när det är dags att ta sig i kragen och göra en förändring. 

Carl Storm – Tainted 

Sköna nostalgiska syntar möter en läcker popmelodi när svenska indiepopsångaren Carl Storm ger oss den välpolerade singeln Tainted. Melodispråket är starkt och sången sådär lagom avslappnad och skön som jag tycker passar perfekt när teten vittnar om brusten kärlek. Helt klart en av veckans bästa släpp.

BENEE – Beach Boy

Sköna avslappnande rytmer sköljer över en när BENEE ger oss den härliga singeln Beach Boy. Inspirationen är 60-tal och tonerna för tankarna till jazz. Kanske rent av en ny TikTok hit? 

Emilia Pantic – Roadkill 

Pop blandas med punk på svenska. Det känns som det här kan vara en helt ny riktning för svensk musik? Emilia Pantic imponerar starkt med ösiga debutsingeln Roadkill. Skriven tillsammans med ingen annan än Åke Olofsson från Den Svenska Björnstammen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011