Med utgångspunkt i en enkelt Rhodes-synth ger Brett Lin en förtrollande singel i You Don’t Need Me. Här fångar artisten dilemmat med ett långdistansförhållande.

Favoriter Apple Music

You Don’t Need Me är ett desperat rop mot den där någon som har gett upp förhållandet och de bara vände ryggen till och lämnade en i smärta oavsett hur mycket man skriker att de ska stanna. Bräck mig i tusen bitar, och trampa på mig med dina löften… kapslar in hjälplösheten efter flera misslyckade försök och falska löften, men ändå ger man personen hopplöst en chans till.”

Brett Lin

Inledningsvis börjar singeln som en ballad som stödja av innerlig och rå sång. Instrumenteringen tar därefter sakta fart efter den första refrängen och övergår till ett mer groovy och rytmiskt spår som skapar en kontrast till den hjärtskärande texten. Vokalerna och sångproduktionen mot sista refrängen ger också tyngd till sången som maximerar desperationen och hjälper till att skildra de olika rösterna som skriker inombords.

You Don’t Need Me är skrivet, framförd, producerat, mixad och mastrad av Brett Lin. Vilket är otroligt imponerande och ska ges en stor eloge för. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.