Med utgångspunkt i en enkelt Rhodes-synth ger Brett Lin en förtrollande singel i You Don’t Need Me. Här fångar artisten dilemmat med ett långdistansförhållande.

Favoriter Apple Music

You Don’t Need Me är ett desperat rop mot den där någon som har gett upp förhållandet och de bara vände ryggen till och lämnade en i smärta oavsett hur mycket man skriker att de ska stanna. Bräck mig i tusen bitar, och trampa på mig med dina löften… kapslar in hjälplösheten efter flera misslyckade försök och falska löften, men ändå ger man personen hopplöst en chans till.”

Brett Lin

Inledningsvis börjar singeln som en ballad som stödja av innerlig och rå sång. Instrumenteringen tar därefter sakta fart efter den första refrängen och övergår till ett mer groovy och rytmiskt spår som skapar en kontrast till den hjärtskärande texten. Vokalerna och sångproduktionen mot sista refrängen ger också tyngd till sången som maximerar desperationen och hjälper till att skildra de olika rösterna som skriker inombords.

You Don’t Need Me är skrivet, framförd, producerat, mixad och mastrad av Brett Lin. Vilket är otroligt imponerande och ska ges en stor eloge för. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.