Med utgångspunkt i en enkelt Rhodes-synth ger Brett Lin en förtrollande singel i You Don’t Need Me. Här fångar artisten dilemmat med ett långdistansförhållande.

You Don’t Need Me är ett desperat rop mot den där någon som har gett upp förhållandet och de bara vände ryggen till och lämnade en i smärta oavsett hur mycket man skriker att de ska stanna. Bräck mig i tusen bitar, och trampa på mig med dina löften… kapslar in hjälplösheten efter flera misslyckade försök och falska löften, men ändå ger man personen hopplöst en chans till.”

Brett Lin

Inledningsvis börjar singeln som en ballad som stödja av innerlig och rå sång. Instrumenteringen tar därefter sakta fart efter den första refrängen och övergår till ett mer groovy och rytmiskt spår som skapar en kontrast till den hjärtskärande texten. Vokalerna och sångproduktionen mot sista refrängen ger också tyngd till sången som maximerar desperationen och hjälper till att skildra de olika rösterna som skriker inombords.

You Don’t Need Me är skrivet, framförd, producerat, mixad och mastrad av Brett Lin. Vilket är otroligt imponerande och ska ges en stor eloge för. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.