Sofia Ahnborg är en 28-årig artist från Stockholm som här debuterar under artistnamnet Whylemin med singeln Do you ever wonder. Här bjuds vi på en vacker och samtidigt dramatisk ballad vars arrangemang byggs upp från ett piano tillsammans med snygga elektroniska element.

Texten är en inre monolog om att bli lämnad och ensam stå kvar med ett brustet hjärta och frågor man aldrig får ett svar på. Att låten i sig har undertiteln ”pt1: the beginning” skvallrar om att detta är början på en serie låtar som just handlar om att försöka laga ett brustet hjärta, bara för att inse att det går ännu mer sönder…

”Att få göra musik av fula känslor som bitterhet och desperation har varit ett sätt att inte låta dem ta överhanden i mitt liv. I Do you ever wonder finns både ilska och kärlek och det kan vara svårt att urskilja vad som är vad, så som det blir när man blir sviken av någon man älskar.”

Whylemin

Vem är då Sofia Ahnborg?
Hennes musikaliska bakgrund består av studier på välrenommerade Berklee College of Music i Boston, USA, samt frilansuppdrag som körsångerska och pianist. Tillsammans med producenten Calle Johansson (LOVA, BJOERN) har hon hittat ett sound som får vara både mjukt och hårt på samma gång.
Med inspiration från skandinaviska storheter som Robyn och Susanne Sundfør hon ut sina sorger genom sången, med ett budskap om naturens lugnande och tidens läkande verkan.

Det blir som sagt en imponerande inledning på Whylemin. Det kommer du märka när du hör Do you ever wonder här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.