Gabriel Molinaro är personen bakom artisten FRED. Under sin religösa uppväxt i en fundamentalistisk kyrka där man såg allt som inte var ”troende” som synd. Som ung fick artisten lära sig att Gud inte accepterade någon form av HBTQ-personer, så det var inget som fick förekomma i hemmen eller ens i tanken.

Gabriel valde istället att lyfta sig själv och stå för sin egna person – en ickebinär transperson.
Det är den känslan att få vara sig själv och stå upp mot förtryck som just låten Trust yourself handlar om. En hyllning till ens transidentitet och en låt som osar fest och frigörelse. Med andra ord en härlig klubblåt som de regnbågsfärgade dansgolven och för alla oss som accepterar varandra för den vi är, och inte förtrycker människor.

Eller som artisten beskriver låten:

”Jag behövde att det skulle vara ett firande av transidentitet. För det finns tillräckligt med sorg som vi gör varje dag. Jag behövde den här låten vara en sorts exorcism, såväl som ett dop, en helig dunkning ner i i glittervatten.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.