Gabriel Molinaro är personen bakom artisten FRED. Under sin religösa uppväxt i en fundamentalistisk kyrka där man såg allt som inte var ”troende” som synd. Som ung fick artisten lära sig att Gud inte accepterade någon form av HBTQ-personer, så det var inget som fick förekomma i hemmen eller ens i tanken.

Skicka in din musik

Gabriel valde istället att lyfta sig själv och stå för sin egna person – en ickebinär transperson.
Det är den känslan att få vara sig själv och stå upp mot förtryck som just låten Trust yourself handlar om. En hyllning till ens transidentitet och en låt som osar fest och frigörelse. Med andra ord en härlig klubblåt som de regnbågsfärgade dansgolven och för alla oss som accepterar varandra för den vi är, och inte förtrycker människor.

Eller som artisten beskriver låten:

”Jag behövde att det skulle vara ett firande av transidentitet. För det finns tillräckligt med sorg som vi gör varje dag. Jag behövde den här låten vara en sorts exorcism, såväl som ett dop, en helig dunkning ner i i glittervatten.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011