Gabriel Molinaro är personen bakom artisten FRED. Under sin religösa uppväxt i en fundamentalistisk kyrka där man såg allt som inte var ”troende” som synd. Som ung fick artisten lära sig att Gud inte accepterade någon form av HBTQ-personer, så det var inget som fick förekomma i hemmen eller ens i tanken.

Nordiska Favoriter

Gabriel valde istället att lyfta sig själv och stå för sin egna person – en ickebinär transperson.
Det är den känslan att få vara sig själv och stå upp mot förtryck som just låten Trust yourself handlar om. En hyllning till ens transidentitet och en låt som osar fest och frigörelse. Med andra ord en härlig klubblåt som de regnbågsfärgade dansgolven och för alla oss som accepterar varandra för den vi är, och inte förtrycker människor.

Eller som artisten beskriver låten:

”Jag behövde att det skulle vara ett firande av transidentitet. För det finns tillräckligt med sorg som vi gör varje dag. Jag behövde den här låten vara en sorts exorcism, såväl som ett dop, en helig dunkning ner i i glittervatten.”

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.