Indiebandet King Pigeon delar med sig av sin nya singel Heatwaves. Vid skrivandet av låten bytte bandet tillfälligt ut sin stadsbas i München mot ett avlägset italienskt hus på landet. Något som i all fall jag tycker känns när man lyssnar. Det andas en lätt sommarbris med vinden i håret och man kör ned-cabbat längst milslånga öppna vägar. De subtila virvlande syntharna och den organiska och lite diffusa produktionen förstärker också känslan av att befinna sig i ett rus av eufori. 

Favoriter Apple Music

Väl hemma i München igen var målet att fånga alla intryck i färdigställandet av låten. Resultatet kombinerar bandets signatursound med indie- och funk-ljud samt drömpop. Inspirationeskällorna finner King Pigeon oftast i akter som M83 och The War on Drugs. Falsettsång och en nostalgisk synthhook tar dig på en lycksalig tur under middagssolen, vad mer behöver man! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.