I november förra året släppte danska stjärnskottet Mekdes den lysande singeln Greedy som ni kan läsa mer om här. Med förkärlek till R&B och soul går det såklart inte mig omärkt förbi när denna P3 Guld-vinnare släpper album. Passande nog delar albumets titel samma som mina favoritsingel, nämligen Greedy

Artisten gör helt rätt val som släpper en samling av tio låtar vilket inte är för mycket och håller lyssnaren intresserad rakt genom. Här blandar sångaren friskt mellan sköna rytmer och mer avskalade piano och gitarr-drivna låtar där rösten verkligen får skina. Tempot är övervägande mid eller ballad vilket passar melodispråket och de sköna souliga tonerna som gömmer sig i instrumenteringen. 

Artisten själv beskriver sitt album som: 

”En samling av låtar från mitt liv som vecklar ut sig likt en dagbok.”

Mekdes

Hennes texter är personliga och kretsar kring egna känslor och relationer. Som exempelvis låten Hold Me där hon sjunger om att  vilja bli bättre för sin egen skull och inte göra sig själv besviken. Eller Give You More som handlar om frustrationen från att känna sig begränsad i sin egen kreativitet av att alltid vara personen som vill ligga andra till lags. 

Plattans enda collab är Close My Eyes med Dans-brittiska hip-hop artisten rosegold. Just den låten talar om att försöka fly sin egen oro. 

”Den är den där känslan av att inte vilja acceptera dina mörkare tankar, istället för att konfrontera dem så ignorerar du helt enkelt dem” 

Mekdes

Just Close My Eyes känns som den givna singeln att komma härnäst. Det andas internationell klass och är perfekt avvägt mellan komplexa beat och enklare partier med atmosfärsik sång. 

Hela plattan är skriven och producerat i en liten stad vid namn Kolding i Danmark där har artisten funnit sin kreativa frizon att skapa musik som hon själv kan stå för. Vilket helt klart märks genom hela albumet Greedy. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.