En av Popmuziks favoriter förra året är äntligen tillbaka med ännu en strålande synth-driven pop-explosion på svenska. Den här gången heter låten Smäll, vilket passande nog är exakt vad singeln slår ner som. Med sin karismatiska utstrålning och färgglada musik är PHELLY artisten som med breda penseldrag fångar det bästa av nostalgisk energifylld pop med modern touch. 

DOLBY ATMOS

Smäll är minst sagt maffig, för att inte tala om det episka gitarrsolot i inledningen (tänkt det introt live). Texten vittnar om personliga erfarenheter där sångerskan sjunger om att det många gånger är svårare än vad vi tror att stå upp för sig själv och inte ta skit. Något många troligtvis kan känna igen sig i. 

”Låten kom till en sommardag i juni. Jag hade skrivit ner några rader om en händelse som skett några månader tidigare, berättade om det i studion och det kändes som vi alla förstod situationen och hade liknande erfarenheter.
Det är en låt som uppmanar till att stå upp för dig själv och den du är. Att inte vika sig för en annan persons vilja. Den är till dig som träffat eller levt med en person som säger en sak men gör en helt annan. Låten skildrar även den andra sidan, när vi valt att radera personen ut våra liv men så fort personen kommer nära eller öppnar sin mun, träffar orden som en smäll. Den tudelade känslan att sakna någon men samtidigt inte vilja se tillbaka i backspegeln. Som jag sjunger i låten ‘Du kan inte ta tillbaka alla chanser du förlorat’. Blicka istället framåt, lev livet och gör saker som får just dig att må bra!”

PHELLY

Smäll är skriven tillsammans med ingen annan än forna Idol-deltagaren Sibel Redzep, Palle Hammarlund och Felix Svedestig Göthesson. Där Palle och Felix står för produktionen. Lyssna och njut! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011