För artisten Charles Fauna lockar motsatser. Man behöver alltid finna en balans mellan ljus och mörker. Svallande hooks och gracila stunder av sublim klarhet är vad artisten kallar sitt hem i den alternativa pop han skapar. Efter den lysande debutplattan Yonder är artisten nu tillbaka med en helt ny singel.

Från den första tonen sätter Diner den högt flygande atmosfär av känslor och kontemplation. Det är den typen av låt som spelas i skymningen påväg hem från en idyllisk kväll och man skapar sig en egen imaginär musikvideo i huvudet till soundtracket. När refrängen väl slår till känns det som att Charles Fauna sjunger direkt till en. 

Diner inspirerades av New Order, Coldplay och klassisk 80-talspop. Diner är en sagolåt. Den handlar om en tonårsflicka vars mamma är frånvarande. Hennes pappa var alltid ovillig att skaffa barn och gjorde det bara för mamman. Så när mamma är ute ur bilden drar pappan sig tillbaka från dottern. Han kan inte titta på henne utan att bli påmind om frun som han aldrig kommer att få igen. Flickan lämnas ensam i sin smärta på grund av sin pappas beteende. Hon bestämmer sig för att om hennes födelsefamilj inte kommer att finnas där för henne, att hon måste våga sig ut för att skapa en ny egen familj. Öppningsraden i refrängen i den här låten är tänkt att vara soundtracket till hennes körning från barndomshemmet med brustet hjärta, men för första gången i hennes liv helt fri”

Charles Fauna

Det gömmer sig alltså ett djupt budskap bakom den här låten, vilket också känns när man lyssnar på den lysande Diner.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.