Kommer ni ihåg monsterhiten Pompeii? Det fans en tid när Bastille var det enda som pumpade i mina lurar så självklart är jag galet intresserad när det kommer en ny låt.  

Apple Music Svensk Pop

Oavsett vilka gränslösa möjligheter att fly verkligheten som modern teknik erbjuder oss, finns det inget som är lika verkligt som mänsklig samhörighet. På Bastilles nya singel Shut Off The Lights vill bandetta oss ur metavärlden för att återupptäcka glädjen i det verkliga livet omgiven av nära och kära.

Med glittrande gitarrmelodi och medryckande beats som omfamnar 80-talsinfluenser samtidigt som de behåller den euforiska alt-pop-glansen som har gjort Bastille till ett av Storbritanniens största band. Är detta den framtida festivalhymnen som lovar gott inför deras nya album. På tal om album så heter den nya plattan Give Me The Future och ber oss att gå bort från våra skärmar och den eskapism som erbjuds online för att istället vara del av det som utspelar sig framför oss. 

Shut Off The Lights handlar om att dras ut ur din framtidsrädsla av personen du ligger bredvid. Det handlar om intimitet och fysisk kontakt, att avvisa vår oro för livet och framtiden för en minut och att koppla ur all elektronik för att verkligen vara närvarande. Det är ett roligt, verkligt, mänskligt ögonblick mitt i detta stora album. Men det är också en låt som nickar tillbaka till Paul Simons Graceland och en mängd musik vi älskar. Det fick oss att vilja dansa runt i studion och det är löjligt roligt att spela live.”

Dan Smith
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.