Kommer ni ihåg monsterhiten Pompeii? Det fans en tid när Bastille var det enda som pumpade i mina lurar så självklart är jag galet intresserad när det kommer en ny låt.  

Svensk Pop Apple Music

Oavsett vilka gränslösa möjligheter att fly verkligheten som modern teknik erbjuder oss, finns det inget som är lika verkligt som mänsklig samhörighet. På Bastilles nya singel Shut Off The Lights vill bandetta oss ur metavärlden för att återupptäcka glädjen i det verkliga livet omgiven av nära och kära.

Med glittrande gitarrmelodi och medryckande beats som omfamnar 80-talsinfluenser samtidigt som de behåller den euforiska alt-pop-glansen som har gjort Bastille till ett av Storbritanniens största band. Är detta den framtida festivalhymnen som lovar gott inför deras nya album. På tal om album så heter den nya plattan Give Me The Future och ber oss att gå bort från våra skärmar och den eskapism som erbjuds online för att istället vara del av det som utspelar sig framför oss. 

Shut Off The Lights handlar om att dras ut ur din framtidsrädsla av personen du ligger bredvid. Det handlar om intimitet och fysisk kontakt, att avvisa vår oro för livet och framtiden för en minut och att koppla ur all elektronik för att verkligen vara närvarande. Det är ett roligt, verkligt, mänskligt ögonblick mitt i detta stora album. Men det är också en låt som nickar tillbaka till Paul Simons Graceland och en mängd musik vi älskar. Det fick oss att vilja dansa runt i studion och det är löjligt roligt att spela live.”

Dan Smith
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011