Kommer ni ihåg monsterhiten Pompeii? Det fans en tid när Bastille var det enda som pumpade i mina lurar så självklart är jag galet intresserad när det kommer en ny låt.  

Oavsett vilka gränslösa möjligheter att fly verkligheten som modern teknik erbjuder oss, finns det inget som är lika verkligt som mänsklig samhörighet. På Bastilles nya singel Shut Off The Lights vill bandetta oss ur metavärlden för att återupptäcka glädjen i det verkliga livet omgiven av nära och kära.

Med glittrande gitarrmelodi och medryckande beats som omfamnar 80-talsinfluenser samtidigt som de behåller den euforiska alt-pop-glansen som har gjort Bastille till ett av Storbritanniens största band. Är detta den framtida festivalhymnen som lovar gott inför deras nya album. På tal om album så heter den nya plattan Give Me The Future och ber oss att gå bort från våra skärmar och den eskapism som erbjuds online för att istället vara del av det som utspelar sig framför oss. 

Shut Off The Lights handlar om att dras ut ur din framtidsrädsla av personen du ligger bredvid. Det handlar om intimitet och fysisk kontakt, att avvisa vår oro för livet och framtiden för en minut och att koppla ur all elektronik för att verkligen vara närvarande. Det är ett roligt, verkligt, mänskligt ögonblick mitt i detta stora album. Men det är också en låt som nickar tillbaka till Paul Simons Graceland och en mängd musik vi älskar. Det fick oss att vilja dansa runt i studion och det är löjligt roligt att spela live.”

Dan Smith
Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.