Då var det dags för Sebastian och Johan att plocka ut fem favoriter i den stora skörd av poplåtar som släppts senaste 10 dagarna och leverera veckans Popfavoriter.

POPMUZIK SUMMER

Sebastians Popfavoriter

Miriam Bryant + Thomas Stenström – Gråter om du vill 

Två av Sveriges största artister går ihop för att skapa melankolisk magi när de ger oss Gråter om du vill. Det var väl ganska självklart att vi skulle få ett popkonstverk i gråskala, men hey, jag gillar det här som fasen! 

Thomston – Running To You 

Med en nysläppt platta i bagaget startar Thomston året på det bästa av sätt. Plattans tretton spår är alla lysande på sitt sätt. Några har vi fått som singlar och några är helt nysläppta. Bland de nyare är det en som jag omedelbart drogs till och det är den suggestiva Running To You.

Tai Verdes – LAst dAy oN EaRTh

Amerikanen Tai Verdes har vuxit rejält på mig under förra året. Hans lo-fi hip-hop med pop-touch är helt klart något som passat i mina listor och nya låten LAst dAy oN EaRTh må vara dystopisk men riktigt skön. 

Mitski – Love Me More

Smått generad av att jag inte hade någon koll på Mitski har hon helt klart gjort ett intryck på mig nu. Med album på g släpper hon den explosiva singeln Love Me More och jag är egentligen ingen synthpop indie-älskare men den här låten gör något med mig. 

Jhon K – A LOT

Otroligt svag för pop med pratsång känns det som min skyldighet att uppmärksamma Jhon K och hans A LOT. En mjuk R&B inspirerad produktion sveper kring berättelsen om att tänka på någon lite alldeles extra. Väldigt påminnande om min favoritartist LAUV

Johans Popfavoriter

Isak Danielson – Good Things Come to Those Who Wait

Isak Danielson tar hjälp av Peter Kvint och levererar en dramatisk Bond-låt om vad man är villig att offra för att nå sina mål som artist. Sjukt snyggt och en låt som passar Isaks karaktäristiska röst perfekt. Nu ser jag fram emot att han gör ett Bond-ledmotiv på riktigt också.

Camden Cox – Over

Härligt pulserande pop blir det när brittiska Camden Cox släpper sigeln Over. Älskar energin i låten och den synthiga produktionen här!

Pure Shores – In My Dreams

Pure Shores fortsätter att imponera på mig. Efter att ha släppt den f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a singeln Back on my love i slutet av förra året är de tillbaka med vemodig dansant pop i form av In my dreams. Självklart är det en hit även denna gång och just nu längtar jag ihjäl mig efter duons kommande EP.

Sofia Vivere – Can we?

Sofia Vivere släpper den retrodoftande och hitiga singeln Can we? som förstasingel från kommande EP:n Tsunami. Varma synthar, stark soulig sång och kör. Ja, det är verkligen alla rätt här.

Leony – Remedy

Åh vad jag älskar produktionen här. Pulserande synthar och snygg retrokänsla. Lenoy inleder verkligen 2022 med en hit i form av Remedy. Missa inte.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011